skip to Main Content

Ryanair annuleert 18 bestemmingen van en naar vliegveld Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) De Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair heeft woensdagochtend aangekondigd 18 routes te annuleren van en naar het vliegveld van Girona. Deze beslissing volgt op het feit dat de luchtvaartmaatschappij en de regionale overheid niet tot een overeenkomst zijn gekomen wat betreft de subsidies die Ryanair ontvangt voor de aanwezigheid op de Catalaanse vliegvelden. Het is nog niet bekend welke routes geannuleerd zullen worden.

De oude regering van ex president José Montilla had in 2010 al een principeakkoord met Ryanair afgesloten maar de actuele Catalaanse regering onder leiding van Artur Mas houdt zich niet aan dit principeakkoord van de vorige regering. Aangezien de huidige Catalaanse regering niet mee wil helpen met de ontwikkeling van hun grondgebied, besluiten wij 18 vliegroutes van Girona en later dit jaar nog eens 17 andere routes naar Catalaanse vliegvelden te annuleren, aldus Ryanair’s vice president Michael Cawley.

Nog voor aanstaande mei zullen de 64 huidige routes van en naar Girona gereduceerd worden tot 46 routes. Door deze beslissingen komen zo’n 1.700 personeelsleden zonder werk te zitten, iets wat Ryanair geheel wijdt aan het beleid van de actuele Catalaanse regering. In plaats van de huidige elf vliegtuigen zal Ryanair nog slechts zes vliegtuigen op het vliegveld van Girona neerzetten wat een daling van tenminste twee miljoen passagiers op jaarbasis zal inhouden. De vliegtuigen die weggaan in Girona zullen niet naar andere Catalaanse vliegvelden zoals Reus, Barcelona of Lleida gaan maar naar andere bestemmingen in Europa.

Reus, Lleida en Barcelona

Op de vraag wat er gaat gebeuren met de beslissingen rondom de vliegvelden van Reus (Costa Dorada), Lleida en Barcelona-El Prat gaf Michael Cawley als antwoord dat er in Reus nog een overeenkomst bestaat dus geen reducering zal plaatsvinden. Wat er gebeurt nadat deze overeenkomst beëindigd is nog niet bekend. Het vliegveld van Reus is een verhaal apart aangezien dit een privé vliegveld is en over de vluchten van en naar Barcelona-El Prat werd niet gesproken. Deze winter is het vliegverkeer naar en van Girona met 30% en van en naar Reus met 20% gereduceerd, mede vanwege het feit dat veel vluchten naar Barcelona werden verplaatst in november 2010. Op beide regionale Catalaanse vliegvelden is Ryanair praktisch de enige vliegmaatschappij die vluchten aanbiedt in de wintermaanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend