skip to Main Content

Spaanse congres keurt nieuwe anti download wet, Ley Sinde, goed

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het Spaanse congres heeft dankzij de stemmen van de belangrijkste politieke partijen PP, PSOE en CiU, de nieuwe anti download wet, de Ley Sinde, goedgekeurd. De minister van cultuur en naamgeefster aan de nieuwe wet, Ángeles González-Sinde, is tevreden over het feit dat haar wet is goedgekeurd en ziet dit als goed nieuws voor de gebruikers van internet, artiesten en filmmakers en alle andere personen die iets met cultuur te maken hebben.

De nieuwe Ley Sinde werd eerder door de Senaat al flink ingekrimd en vormt onderdeel van een pakket van nieuwe wetten die tevens werden goedgekeurd. Een van de belangrijkste onderdelen van de nieuwe wet is het feit dat men in de toekomst met een rechterlijk bevel websites die koppelingen naar illegale en auteursrechtelijk beschermende inhoud kan afsluiten.

Veel artiesten en filmmakers zeggen echter dat de Ley Sinde niet ver genoeg gaat en het P2P delen van films, muziekalbums en andere bestanden niet zal tegenhouden. Uit protest stapte eerder deze week de president van de Spaanse filmacademie Alex de la Iglesia al op vanwege de omstreden wet. Internetgebruikers zijn het uiteraard niet eens met deze nieuwe wet en het regent dan ook klachten op Twitter, Facebook en andere sociale media.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend