skip to Main Content
Het Caminito del Rey wandelpad in El Chorro/Álora krijgt WIFI en USB oplaadpunten

Het Caminito del Rey wandelpad in El Chorro/Álora krijgt WIFI en USB oplaadpunten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

infosenderos1MÁLAGA – Er komt steeds meer informatie naar buiten over het binnenkort te openen spectaculaire wandelpad El Caminito del Rey in het natuurgebied El Chorro nabij de platas Álora. Zo was er al bekend dat er een glazen pad komt waarbij men recht naar beneden kan kijken en nu komt er het nieuws dat het wandelpad een WIFi internet verbinding zal hebben en zelfs USB oplaadpunten voor mobiele telefoons.

De Diputcación de Málaga zal de zogenaamde “infosenderos” gaan installeren op verschillende punten. Het zijn palen met daarop een soort van paddenstoel die het WIFI signaal verspreidt langs de route waardoor eenieder die verbonden is met de mobiele telefoon extra informatie over het wandelpad, de restauratie en de geschiedenis kan lezen. Deze palen hebben daarnaast de functie van straatlantaarn door middel van LED lampen en verschilleden USB oplaadpunten waar iedereen de mobiele telefoon of tablet kan opladen.

Dit alles zal functioneren op zonne-energie waardoor er geen extra kabels aangelegd dienen te worden. Dat mag op zich geen probleem zijn voor het goed functioneren van het WIFI signaal en USB oplaadpunten aangezien er meer dan genoeg zon is te vinden in El Chorro.

Naast de hierboven genoemde functies zal de “infosenderos” ook dienst doen als milieu meetstation en alarmpunt in geval van bosbrand. Daarnaast biedt de WIFI functie ook extra mogelijkheden zoals het versturen van extra informatie aan de wandelaars over restaurants, bars en hotels in de omgeving of andere plaatsen die men kan bezoeken na de spectaculaire wandeling over El Caminito del Rey.

Voorlopig is de Diputación de Málaga van plan twee “infosenderos” te plaatsen bij El Caminito del Rey en daarnaast een van deze palen langs de Senda Litoral aan de kust en langs de Gran Senda de Málaga, een wandeling langs en door de hele provincie Málaga- (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken