skip to Main Content
Doe mee en geef aan wat jouw favoriete Spaanse gerecht is

Doe mee en geef aan wat jouw favoriete Spaanse gerecht is

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.


MADRID – Spanje is een land met een rijke en zeer gevarieerde gastronomie waarbij elke regio wel eigen streekgerechten heeft. Tegenwoordig zijn deze echter echter overal in Spanje te krijgen en dus is het tijd om jouw mening te geven over de lekkerste gerechten, dranken, tapas etc. Doe mee en geef jouw stem en kies jouw favoriete gerecht/drank uit de top 20 lijst die je hier kunt vinden.

Wat eet jij het liefst als je in Spanje bent? Zijn het die lekkere patatas bravas of die heerlijke tortilla de patata met pan con tomate en een beetje jamón erbij. Geniet jij ook zo van die chocolate con churros of die heerlijke paella voorafgaand met een koude gazpacho of ajoblanco. En wat dacht je in de winter van de cocido madrileño, fabadas of alubias … hhmm 🙂

Te veel om op te noemen en daarom deze top 20 van typische Spaanse gerechten en enkele dranken. Doe ook mee en geef jouw stem door een gerecht te selecteren aan de linkerzijde van de foto: pijltje omhoog is naar boven plaatsen en pijltje omlaag uiteraard een plaatsje naar beneden. Krijg jij ook zo’n honger als die foto’s ziet 😉 oh ja, deel deze lijst met je vrienden en/of familie, wan weet je voor de volgende keer wat je moet gaan eten.

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. wat ook zeer lekker is vis met name ,rosada a la plancha
  een heerlijke vaste vis die veel op de kaart sta in Fuengirola Malaga

 2. Een overheerlijke “fabada”.
  Staat bijna nergens meer op de kaart , maar óh zó lekker op koudere dagen.

 3. zarzuela in Burgos, gambas a la plancha in Sta Cruz de Mudela, vissoep in Librilla, stoofpotje in Capileira, plata Alpujarana in Orgiva, pescades vatiades in Almuñécar, tapas in Torox-dorp….moet er nog méér zijn?…

 4. Tegenwoordig zijn in de restaurants “kant en klaar” paella´s, zetten ze die in de oven en de rijst is dan bruin gebakken, dat kan je zo zien beter dat u hem zelf maakt. Kom 1964 alle jaren naar Salou waar ik nu al 16 jaar woon. Vrienden vragen mij om paella te maken. Gouden tip rijst voeg je maar bij op het laatste als alles 10 minuten gestoofd (in een grote pot) je proeft of de smaak raak is dan de rijst erbij, na 20min. gambas en de mossels erop, 25 a 30 miuten in totaal, uitgieten op een paella pan en garnieren.

 5. een echte paella en pata negra ham zijn voor mij lekkere happen , ook tortillas de patata vind ik lekker en gaspacho ik lust bijna alles van de Spaanse keuken

 6. Voor mij kan er niets boven een mooie Zazuela natuurlijk con picada, deze morgen alle verse vis en schelpjes gekocht en dadelijk in de keuken aan de gang. Natuurlijk voor mij niet moeilijk woon in Andalucia.

 7. Ik eet elke dag serano ham ,als ik thuis ben er de eerste maanden geen zin meer in heb.ook sardinas en alle vis is lekker.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken