skip to Main Content
Doldwaas lenteweer in de Alicante, Valencia en Castellón met maximum 24 graden

Doldwaas lenteweer in de Alicante, Valencia en Castellón met maximum 24 graden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het weer in de Comunidad Valenciana is blijkbaar even van slag want ook al is het februari, volgens velen een van de koudste maanden in de winter, de temperaturen lijken meer op lente in deze deelstaat. De regionale krant Diario Información schrijft over “un día de verano” terwijl inwoners het hebben over “primavera” deze donderdag met temperaturen tot maximum 24 graden.

Volgens de gegevens van de Spaanse weerdienst Aemet steeg het kwik in de autonome deelstaat Comunidad Valenciana deze donderdag naar 24 graden in de stad Valencia en 21 graden in de steden Alicante en Castellón. Ook in andere gemeenten zoals Fredes werd het 24 graden terwijl het alleen in de gemeente Castellfort in de provincie Castellón niet warmer werd dan 15 graden.

Volgens Aemet valt op dat het vorige week nog 4 tot 6 graden lager dan normaal was in de genoemde plaatsen en stegen deze temperaturen nu naar 4,7 graden boven wat normaal is rond deze tijd van het jaar. Er waren in de stad Alicante zelfs een aantal helden die dachten dat ze vanwege de heerlijke lenteachtige dag wel de zee in konden gaan om te zwemmen.

Over het algemeen was het overal in de provincie Alicante lekker weer zoals in de hoofdstad van de regio Alicante met 21 graden, Orihuela met 22 graden, Dénia met 20 graden, Elche met 21 graden en Alcoy met 18 graden. Ook op andere plaatsen in de provincie Alicante was het lekker warm.

Datzelfde geldt ook voor de provincie Valencia met 18 graden in Requena, 20 graden in Ontinyent en Gandia en 24 graden in Valencia stad. In de provincie Castellón steeg het kwik ook naar 21 graden in Castellón stad, 20 graden in Vinaros en Peníscola en zelfs 17 graden in het veel hoger gelegen Morella.

Overigens was het ook lekker lenteachtig weer in de provincie Tarragona in Catalonië, in de provincie Barcelona en ook deels in de provincie Girona.

Ben jij woonachtig in een van deze regio’s en/of ben je daar op bezoek, laat ons dan weten hoe lekker aangenaam het was 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Mag het? Na 2 weken stervenskoud weer is dit zeer welkom. Evengoed zal februari als veel te koud de boeken in gaan. Dat staat nu al vast.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken