skip to Main Content
Ikea Spanje gaat jouw tweedehands meubels verkopen

Ikea Spanje gaat jouw tweedehands meubels verkopen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea was in december 2016 begonnen met een proef waarbij de Zweedse meubelgigant jouw eigen tweedehands dus gebruikte meubels verkocht. Onder de noemer “Salvemos los muebles” ofwel “laten we de meubels redden” begon Ikea in de drie winkels rondom Madrid met het aankopen van oude en gebruikte meubels van klanten om die weer tegen redelijke prijzen door te verkopen aan andere klanten. Blijkbaar is deze proef goed verlopen want de aankoop en verkoop van gebruikte meubels zal nu ingevoerd gaan worden in alle Ikea winkels in Spanje.

Vanaf nu of binnenkort kunnen de klanten van Ikea hun oude meubels kwijt door een formulier in te vullen op deze website waarop men moet invullen wanneer het meubelstuk gekocht is en ook de persoonsgegevens van de verkopers ingevuld moeten worden. Daarnaast dient de verkoper vier foto’s met het formulier meesturen.

Personeel van Ikea gaat daarna de meubelstukken taxeren en de verkoper krijgt voor het uit te betalen bedrag tegoedbonnen om in de Ikea uit te geven, dus geen contant geld. De meubels worden daarna te koop gezet voor precies hetzelfde bedrag als wat Ikea de oude eigenaar betaald heeft. Ikea zegt dat ze met deze actie geen winst willen maken of geld willen verdienen maar, zoals de titel al aangeeft, de meubels willen redden.

Er zijn drie eisen waaraan men moet voldoen om de gebruikte meubels te kunnen verkopen bij de Ikea, overigens in de afdeling “oportunidades”, een afdeling waar aanbiedingen te vinden zijn en welke vaak als eerste bezocht wordt.

Ten eerste moeten de meubels van Ikea zijn waarbij het niet uitmaakt of de meubels nu nog in de verkoop zijn of al uit de handel zijn gehaald (zoals bij oudere modellen).

Ten tweede moet het gaan om: ladenkasten, tafels, stoelen, vitrines, bureaus, kasten en boekenkasten. Als jouw tweedehands meubels niet in deze categorie vallen dan hoef je deze niet aan te bieden.

Ten derde moeten de meubels reeds in elkaar zijn gezet. In het geval dat iemand de meubelstukken in delen naar Ikea moet brengen dan biedt Ikea de verkoper de middelen en gereedschap om de meubels voordat ze aangeboden worden in elkaar te zetten.

De meubels moeten uiteraard wel in goede staat zijn zodat Ikea ze makkelijk kan doorverkopen en andere klanten ze willen kopen voor veel lagere prijzen dan in de winkels als ze deze nieuw zouden moeten kopen. Het idee erachter is natuurlijk goed en voor het milieu ook beter door de meubels te recyclen maar Ikea zal ongetwijfeld ook een ander motief hebben.

De verkopers van de oude meubels krijgen namelijk geen contant geld uitbetaald maar tegoedbonnen voor de Ikea. Met andere woorden, de klanten moeten weer een Ikea naar binnen gaan, in de verleiding komen om vele andere producten te kopen en waarschijnlijk meer kopen dan wat men eigenlijk wilde, iets wat wel vaker bij de Ikea gebeurd … toch?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Nou, ik ben blij met die koopjeshoek. Er is niet altijd iets naar mijn gading, maar ik heb er eens een prachtige leren 3-zits bank gekocht, waar niets aan mankeerde en ook voor de helft van de normale prijs. Leve de koopjesafdeling!

  2. Dan mogen ze wat doen aan die aanbiedingen-afdeling. Ik sla het meestal over, het is rommelig en bevat losse beschadigde of onvolledige meubels (meestal meubels die in de winkel hebben gestaan). Echt een rommelhok, en niet goedkoop ook nog.

    1. nou … ik heb net nog een stoel gekocht die perfect in orde is, in elkaar gezet en waar niet aan ontbreekt voor de helft van het geld. Ik heb echt helemaal niets raars kunnen vinden aan die stoel en hij zit heerlijk haha

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken