skip to Main Content
Spaanse kustwacht wordt voor de kust van Alicante vergezeld door dolfijnen (video)

Spaanse kustwacht wordt voor de kust van Alicante vergezeld door dolfijnen (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Zoals de medewerkers van de Spaanse kustwacht op Twitter melden, soms wordt men op de Middellandse Zee tijdens het werken verrast zoals op donderdag toen de reddingswerkers van de reddingsboot Mirfak voor de kust van Alicante ter hoogte van het eiland Tabarca verrast werden door een groep dolfijnen die vrolijk met de boot mee zwommen.

Naast haaien, kwallen, schildpadden en walvissen leven er ook dolfijnen in de Middellandse Zee. Vaak worden deze ziek of dood gevonden op de stranden maar soms worden ze ook in actie en levende lijve gezien in de zee. Diegene die dat geluk hebben spreken vaak over een geweldige ervaring en dat dan ook nog eens voor de kust van Spanje.

De medewerkers van de Spaanse kustwacht “Salvamento Marítimo” die aan boord van de reddingsboot Mirfak werken hadden donderdag het geluk om op video te kunnen vastleggen dat een groep dolfijnen gedurende enkele minuten met de boot mee zwommen om hen tijdens de surveillance te begeleiden.

De staat van de zee en het transparante water zorgden ervoor dat de groep van zeven of acht dolfijnen kozen om min of meer contact te zoeken met de mens, in dit geval dus reddingsmedewerkers van de Spaanse kustwacht die tussen het vaste land en het eiland Tabarca aan het werk waren. Een van de medewerkers twijfelde geen moment en maakte video opnamen van dit natuurfenomeen om dat daarna te delen met de wereld op de sociale media.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Vanuit ons appartement aan de Playa de Levante in Benidorm hebben wij ook een groep dolfijnen zien zwemmen. Zó dichtbij dat ik er foto’s van kon maken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken