Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje

Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje
Beeld: @ElPeriodico_Esp / twitter

Welke Spaanse nieuwswebsites worden het meest bezocht in Spanje

MADRID – Het dagelijkse Spanje nieuws in het Nederlands dat we plaatsen op SpanjeVandaag is meestal afkomstig van de grote Spaanse nieuwswebsites van traditionele kranten maar ook van nieuwsbronnen die alleen een website hebben en regionale kranten/websites. Sommige van deze websites worden miljoenen keren bezocht met als populairste de onderstaande kranten/websites in januari 2022 de onderstaande.

Volgens het onderzoeksbureau GWK is het onderstaande de ranking wat betreft meeste lezers en meeste paginaweergaves in de maand januari 2022. SpanjeVandaag.com staat NIET in dit rijtje maar we kunnen verklappen dat wij in de maand januari 2,1 miljoen bezochte pagina’s hebben gehad met 496.000 bezoekers wat iets minder was dan de 2,3 miljoen bezochte pagina’s en 544.000 bezoekers in december 2021 (bezoekers is per maand en niet per dag zoals hieronder).

De krant/website met de meeste paginaweergaves is El Mundo met 275,6 miljoen en 1,73 miljoen dagelijkse bezoekers. De krant/website El País staat wat betreft paginaweergaves op een tweede plaats met 201,56 miljoen maar wat betreft dagelijkse bezoekers op de eerste plaats met 1,77 miljoen.

De nieuwswebsite 20Minutos staat wat betreft paginaweergaves op een derde plaats met 188,72 miljoen en met het aantal dagelijkse bezoekers met 1,31 miljoen ook op een derde plaats. De krant ABC staat met 153,19 miljoen paginaweergaves en het aantal dagelijkse bezoekers van 1,13 miljoen op een vierde plaats.

Andere populaire kranten/websites zijn La Vanguardia met 114,7 miljoen paginaweergaves en 878.656 dagelijkse bezoekers; El Confidencial met 97,7 miljoen paginaweergaves en 876.890 dagelijkse bezoekers; elDiario met 97 miljoen paginaweergaves en 776.710 dagelijkse bezoekers; El Español met 56,9 miljoen paginaweergaves en 815.895 dagelijkse bezoekers en La Razón met 54,5 miljoen paginaweergaves en 616.740 dagelijkse bezoekers. 

Andere populaire kranten/websites zijn die met sport te maken hebben zoals AS, MARCA en Mundo Deportivo. Hierover zijn alleen de gegevens bekend wat betreft unieke bezoekers, te weten 11,19 miljoen voor AS, 11,1 miljoen voor MARCA en 8 miljoen voor Mundo Deportivo.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.