Search
menu
Search

Een grote brand vernielt caravans en kampeerauto’s op Camping Bolnuevo in Mazarrón

Een grote brand vernield caravans en kampeerauto’s op Camping Bolnuevo in Mazarrón
Beeld: YouTube / screenshot

Een grote brand vernielt caravans en kampeerauto’s op Camping Bolnuevo in Mazarrón

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Een grote brand heeft ook bij veel buitenlandse aanwezigen voor chaos en paniek gezorgd op een camping in Mazarrón in de autonome regio Murcia. De brand vond plaats op dinsdag 14 februari om 1.40 uur ’s nachts en heeft een heel blok met caravans en kampeerauto’s in de as gelegd. De brand is volgens de brandweer ontstaan in een van de geparkeerde kampeerauto’s. 

Op deze camping staan veel buitenlanders die van een rustige winter met heerlijke temperaturen genieten. Maar op dinsdag 14 februari sloeg het noodlot toe toen in een kampeerauto door een probleem met een gloeilamp een brand ontstond. De eigenaar van deze kampeerauto raakte lichtgewond terwijl ambulancepersoneel drie andere buitenlandse aanwezigen moest helpen vanwege paniekaanvallen. In andere kranten is te lezen dat een elektrische kachel de boordoener was.

De brand verspreidde zich snel vanuit de kampeerauto over 14 percelen in een van de blokken op de camping. Gelukkig werden niet alle aanwezige caravans en kampeerauto’s getroffen door de brand omdat veel eigenaren snel handelden en hun voertuigen weghaalden.   

Volgens de camping directie was de brandweer snel ter plaatse en konden zij voorkomen dat de brand voor meer schade zorgde. Er waren brandweereenheden uit Mazarrón, Lorca en Alhama de Murcia betrokken bij de bluswerkzaamheden. Dankzij het snel handelen kon meer schade beperkt worden. De voorzieningen zoals elektriciteit en water en metalen structuren die bedoeld zijn voor luifels zijn in het getroffen blok verbrand. 

Camping Bolnuevo biedt plaats aan 1.400 personen en heeft ruimte voor 450 caravans en kampeerauto’s en 463 tenten. Op het moment van de rand waren er veel kampeerautotoeristen aanwezig, waaronder ook veel uit Nederland en België. De camping zelf is normaal open en alles functioneert, alleen het door de brand getroffen blok is afgezet voor verder onderzoek door de brandweer.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?