skip to Main Content

Amerikaanse Berklee opent campus in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Else Beekman) Het Berklee Muziekcollege in Boston bereidt de opening van een vestiging in de Spaanse stad Valencia voor. De initiatiefnemers hopen met de vestiging van de gerenommeerde muziekopleiding het Europese muziekonderwijs en muzikale tradities op een hoger plan te tillen. Vanaf de komende maand zal het project beetje bij beetje worden uitgerold.

Vanaf het najaar in 2012 zal de school, met op dit moment rond de 4.000 studenten in Boston, in Valencia lessen aanbieden aan ongeveer 150 studenten per jaar.

Als locatie werd voor Spanje gekozen vanwege de daar aanwezige folkloristische muziektradities, waarvan met name de flamenco-muziek Berklee’s interesse heeft. De bedoeling is deze muziek een internationale duw in de rug te geven.

Muziek-economie

‘Studenten kunnen hun vaardigheden in muziektechnologie, componeren voor film en nieuwe media, de muziekwereld en elektronische productie en sound design verbeteren’, aldus Roger Brown, Berklee’s directeur. ‘De campus in Valencia bereidt de studenten voor op een carrière in de snel veranderende nieuwe muziek-economie’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend