skip to Main Content

De koudste dag in 40 jaar op de Canarische eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) De gemiddelde temperatuur in de twee provinciehoofdsteden van Canarias kwam op maandag 14 maart 2011 niet boven de 15 graden Celsius, waardoor dit de koudste dag is sinds 1971. De locaties boven de 1.600 meter bleven in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 maart 2011 onder nul. Ook deze week zal het nog koud zijn op de Canarische Eilanden.

De nachten van zondag 13 en maandag 14 maart 2011 zijn de koudste van deze winter geweest en van de afgelopen 30 jaar op de Canarische Eilanden. In de kustgebieden van de Archipel kwam de temperatuur niet boven de 12 graden Celsius, wat een ongebruikelijke situatie is op de Canarische Eilanden.

De koudste dagen in 40 jaar op de Canarische Eilanden, zondag 13 en maandag 14 maart 2011. De gemiddelde temperatuur in de twee provinciehoofdsteden van Canarias bleef op maandag 14 maart 2011 steken op 14 graden Celsius, alleen Arrecife en Puerto del Rosario kwamen daar iets boven.

Vanaf donderdag is de verwachting, dat de temperaturen op de Canarische Eilanden omhoog gaan en is de voorspelling, dat het weekeinde stabiel, zomers weer  zal opleveren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend