skip to Main Content

Moeten buitenlanders die zich in Catalunya gaan vestigen verplicht Catalaans leren?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Als het aan de Catalaanse regering zal liggen moeten buitenlanders die zich in Catalunya willen vestigen of hun residentie moeten verlengen, verplicht de Catalaanse taal leren om zo beter te integreren met de Catalaanse bevolking. De buitenlanders hebben niet alleen rechten maar ook verplichtingen en daarom moet men de officiële taal van de regio leren, aldus Francesc Homs woordvoerder van de Catalaanse regering.

Al gaat het niet precies om een nieuwe wet maar meer om een dringend vereiste om beter te kunnen integreren, het verplicht leren van de Catalaanse taal is volgens de Defensora del Pueblo, de ombudsvrouw, María Luisa Cava de Llano, niet volgens de Spaanse constitutie aangezien er geen voorkeur mag zijn voor het Catalaans boven de Spaanse taal.

De Catalaanse regering heeft deze beslissing genomen nadat een onderzoek bekend werd gemaakt waarin vermeld werd dat een op de vier Catalanen onverdraagzaam en racistisch tegenover buitenlanders staat als deze niet Catalaans spreken. De regering vreest dat op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 22 mei haatgroepen zouden kunnen groeien en dat wil de nieuwe Catalaanse regering voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend