skip to Main Content

Nachtleven Costa Brava en provincie Girona ongerust over situatie met Ryanair

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – (Redactie) De horecasector in de provincie Girona waar ook de bekende Costa Brava toebehoort, heeft haar ongenoegen uitgesproken over de situatie tussen Ryanair en de Generalitat de Catalunya. Ryanair kondigde enkele weken geleden aan 18 routes te annuleren vanaf het vliegveld Girona en nog eens 17 lijndiensten te halveren vanwege een betalings- en subsidieconflict tussen de Ierse luchtvaartmaatschappij en de Catalaanse regering.

De horecasector vreest dat door het wegvallen van deze vluchten en vliegfrequenties er minder toeristen zullen komen en de sector minstens 12 miljoen euro aan inkomsten zal mislopen. Daarnaast is de overkoepelende organisatie Concat van mening dat er tenminste 1.000 banen verloren zullen gaan in de sector. De horecasector wil nu dat de Generalitat de financiële hulp aan Ryanair blijft voortzetten om zo het conflict op te lossen. Het probleem is echter dat als de Generalitat dat gaat doen zij dus toegeven aan de eisen van Ryanair en of zij daartoe bereidt zijn is nog maar de vraag.

Door het wegvallen van de Ryanair vluchten komen er jaarlijks geen 4 maar 2,5 miljoen passagiers naar het vliegveld van Girona, toeristen die bijna allemaal meteen doorreizen naar de Costa Brava om daar hun vakantie te vieren en hun geld besteden in de lokale horeca.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend