skip to Main Content

Voorlopig geen stakingen op Spaanse vliegvelden na principeakkoord

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Na meer dan 17 uur vergaderen hebben de Spaanse vliegdienst AENA en de vakbonden een principe akkoord weten te bereiken waardoor het vliegverkeer in Spanje deze Semana Santa (Pasen en meivakantie in Nederland) en de zomermaanden gegarandeerd lijkt te zijn.  Met dit principeakkoord lijken dus de problemen opgelost en kunnen zowel Spaanse alsook buitenlandse toeristen zonder problemen naar en vanuit Spanje vliegen.

Dit nieuws werd op woensdagochtend gemeld op de Radio Nacional en hiermee lijken de 22 geplande stakingsdagen gedurende de komende vijf maanden van de baan. In het principeakkoord is geregeld dat de werkcondities voor alle medewerkers van AENA ook na de aankomende privatisering gegarandeerd hetzelfde blijven. Daarnaast zullen de vakbonden actief deelnemen in de administratieve raad van de nieuwe geprivatiseerde vliegdiensten, met name op de vliegvelden Madrid-Barajas en Barcelona-El Prat.

Ondanks het principeakkoord blijven de vakbonden negatief tegenover de privatisering van de Spaanse vliegvelden waarbij 49% van AENA’s activiteiten in handen zouden komen van andere bedrijven. Het principeakkoord wat nu bereikt is moet weliswaar nog ondertekend worden door beide partijen maar het ziet er naar uit dat de rust, voorlopig, is teruggekeerd en dat de Spanjaarden rustig van hun paasvakantie kunnen genieten en buitenlandse toeristen zonder problemen van en naar Spanje kunnen vliegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend