skip to Main Content
Euromed trein tussen Tarragona en Alicante rijdt op rotsblok
Foto: Diari de Tarragona

Euromed trein tussen Tarragona en Alicante rijdt op rotsblok

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Diari de Tarragona

Foto: Diari de Tarragona

TARRAGONA – Het was flink schrikken voor de 260 passagiers aan boord van de Euromed trein tussen Barcelona-Tarragona-Castellon-Valencia en Alicante toen deze ter hoogte van Mont-roig del Camp op een enorm rotsblok botste wat op het spoor lag. Het ongeval deed zich voort rond 17.20 uur dinsdagmiddag en er raakte niemand gewond.

De machinist van de Euromed trein kon het enorme rotsblok op tijd zien en op tijd remmen zodat een zwaar ongeval met eventueel een ontspoorde trein en vele gewonden werd voorkomen. De trein raakte echter wel dusdanig beschadigt dat deze niet verder kon rijden. De passagiers werden met bussen naar het nabijgelegen l’Hospitalet de l’Infant gebracht waar men verder kon reizen met een andere Euromed trein.

Hoe het enorme rotsblok op het spoor terecht is gekomen is vooralsnog een raadsel maar sabotage of opzet wordt door de politie uitgesloten. Waarschijnlijk heeft de regen een kleine aardverschuiving veroorzaakt waardoor het rotsblok richting het spoor kon glijden.

Het ongeval zorgde ervoor dat de trein van een van de sporen geraakte en niet veder kon rijden. Passagiers werden vervoerd naar het dichtstbijzijnde station maar er ontstond wel een enorme vertraging op dit traject van de Corredor Mediterraneo – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken