skip to Main Content
Ongeregeldheden in Madrileense wijk Lavapiés na dood van Senegalese straatverkoper (UPDATE)

Ongeregeldheden in Madrileense wijk Lavapiés na dood van Senegalese straatverkoper (UPDATE)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De oproerpolitie is er aan te pas moeten komen om de ongeregeldheden in de Madrileense wijk Lavapiés te controleren nadat een 35-jarige Senegalese straatverkoper (mantero) overleed aan een hartaanval. Volgens getuigen gebeurde dat echter nadat de politie de man had achtervolgd. Gedurende enkele uren tussen 21.00 en 01.30 uur waren er opstootjes in de wijk waarbij zes Spanjaarden werden gearresteerd.

Er werden containers verbrand, auto’s in lichterlaaie gezet, ruiten ingeslagen en er was ruzie op straat in de wijk Lavapiés in de hoofdstad van Spanje, Madrid. Volgens de krant 20 Minutos zijn er tenminste 20 personen gewond geraakt, zijn politievoertuigen vernield en werden er zes personen met de Spaanse nationaliteit gearresteerd.

Dit alles gebeurde nadat op donderdag de 35-jarige Senegalese straatverkoper (mantero) Mamme Mbage aan een hartaanval overleed. Er zijn echter getuigen die gezien hebben dat de man vanaf de Puerta del Sol tot aan de voordeur van zijn huis achtervolgd werd door motoragenten wat waarschijnlijk tot de dood van de man leidde. Door dat gerucht, wat zich snel verspreidde door dit deel van de stad, ontstonden de ongeregeldheden in Lavapiés.

Volgens de politie kregen zij op donderdag rond 17 uur een melding binnen dat er een man op de grond lag en werd de ambulance er naartoe gestuurd. De man had geen papieren bij zich maar een collega van hem wist te vertellen dat hij al 14 jaar illegaal in Spanje woonde en werkte als straatverkoper.

De burgemeester van Madrid heeft inmiddels aangegeven dat ze de zaak gaat onderzoeken en heeft gezegd een bijeenkomst te willen hebben met de Asociación de los Inmigrantes Senegaleses en España.

UPDATE: Ook gedurende deze vrijdag zijn er nog steeds spanningen in de wijk Lavapiés waarbij er diverse keren weer opstoten zijn geweest tussen de politie en de mensen op straat die protesteren tegen de dood van de Senegalese man. Op het moment dat de ambassadeur van Senegal naar de wijk kwam vlogen er stoelen en tafels door de lucht en moest de ambassadeur zich schuilhouden in een bar om daarna uit de wijk te vluchten. Hem wordt verweten dat hij niet meteen op donderdagavond naar de wijk kwam en pas de dag erna. Vrijdagmiddag zal er een manifestatie zijn tegen het politiegeweld en de dood van de 35-jarige Senegalees waarbij mensen uit de hele stad naar de wijk gaan komen.

Autopsie heeft inmiddels uitgewezen wat veel getuigen ook hebben aangegeven, de man is aan een natuurlijk dood overleden door een hartinfarct. De 35-jarige straatverkoper werd onwel voor de deur waar hij woonde en werd na de vondst door de agenten geholpen waarna de ambulance de reanimatie overnam, helaas zonder geluk. Het is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurd is en of de man achtervolgd werd door de motoragenten of niet. Feit is echter dat het gerucht snel de ronde deed waarna de problemen in de wijk ontstonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
 1. Al 14 jaar illegaal in Spanje/Europa, 3 afgewezen verzoeken tot regularisering, illegale straatverkoop waarmee hij de legale verkopers fiscaal, financieel en omzetmatig onder de duiven schiet, hij vlucht voor de politie (eigen keuze!!!!) en dan komen zijn eveneens criminele en illegale maatjes de westerse maatschappij ook nog aanvallen, vernielen en uitdagen. Het wordt hoog tijd dat we eigenhandig dat geteisem eruit gooien. Die politieke hufters die bedelen om op hun te stemmen en ons daarna volledig negeren, doen niets. In feite moeten zij hangen voor het niet handhaven van onze wetten. Zij doen niets tegen buitenlands schorriemorrie, en wij mogen er niets slechts over zeggen. Heb je ook dat gevoel dat je met de rug tegen de muur wordt gedwongen. Bijten mag dan, en hard ook. Als je dan een racist genoemd wordt, weet je precies in welke herpes-hoek je het moet zoeken. Racisten worden niet geboren, ze worden door verplichte tolerantie van rooie zijde gekweekt. Baas in eigen land mag niet meer, eigen volk eerst mag niet meer, enz, enz, enz. Stomp niet af, stomp terug. Volk, Steh’ auf und Sturm, brich endlich mal richtig los. Hoe lang duurt deze idiotie nog.

 2. Die zogenaamde Ultra’s hier hebben zich als zwarte pieterman gecamoufleerd:

  http://www.lavanguardia.com/local/madrid/20180316/441571291922/protestas-lavapies-muerte-mmame-mbage-imagenes.html

  https://elpais.com/elpais/2018/03/16/album/1521201665_719800.html?rel=mas#foto_gal_1

  https://www.youtube.com/watch?v=kICZuFl2JDo

  Teveel beeldmateriaal om hier te plaatsen.
  Gewoonweg tuig van de richel, die gesteund worden door Ultra Linkse gajes als Podemos en anarchisten van Okupas.

 3. Mijn bericht was kort door de bocht om deze redenen. Zie de berichten van een paar maanden terug over de politie van Madrid, https://www.spanjevandaag.com/21/11/2017/journalisten-en-politici-door-politie-agenten-uit-madrid-in-prive-whatsapp-groep-met-de-dood-bedreigd/

  Het is geen geheim dat er heel wat rotte appels bij de Madrileense politie rondlopen. Ze hadden het zelf in hun whatsappgroepen over op pad gaan om op negers te jagen.

  Gisteren werden op TV beelden getoond (van gsteren) van hoe de Madrileense politie een man neerknuppelt die zich passief verzet door alleen maar rechtop stil te staan bij een lantaarnpaal. Hij slaat niet terug, staat nieto in de weg en doet niets maar wordt neergeknuppeld en K.O. achtergelaten. Daarna komt de nationale politie die hem op de grond vindt eerste hulp biedt en de ambulancedienst erbij haalt.

  Mijn woorden waren veel zorgvuldig uitgekozen en passen bij die beelden en de houding van die agenten. En het verhaal van de twee mossos die in de gevangenis zitten vanwege de moord op een collega en verdacht worden van de dood van een andere straatverkoper (in Barcelona) is ook wel bekend zijn, toch?

  Zoiets moet niet kunnen gebeuren. Zero tolerance met racisme onder politiediensten.

 4. Het ligt niet aan alleen de politie maar vooral aan hun politieke bazen. Eerst al die illegalen binnen laten. Dan komen er problemen en kan de politie de klappen opvangen.
  En die illegalen weten ook, met ‘links fanatieke’ hulp, dat zodra er problemen zijn, ze er uiteindelijk beter van worden want de politiek (en politie) zijn als de dood om voor racist te worden uitgemaakt. In noord Europa is dit nog erger. Het westen is krankzinnig geworden.

  1. Je moet ze maar eens tegenhouden als er zo´n 200 man af komen gelopen, ze lopen gewoon over de politie, ze weten hen te organizeren ! Gezien op de Spaanse TV. Een oplossing een Europees leger die de corrupte Presidenten en dictators opruimen zodat de mensen niet moeten vluchten, zie maar naar Venezuela ook een dictator.
   Makkelijk gezegd “niet binnen laten”

 5. Het zijn niet de Senegalen die problemen veroorzaken, het zijn de Ultras die bij elke situatie geweldadig worden, dit zijn personen met de Spaanse nationaliteit.

   1. Nee ik ben een rasechte Nederlander, en jij doet overkomen als een racist. Jij wilt gewoon de waarheid niet onder ogen zien en blijft het vingertje wijzen naar de verkeerde. Jammer dat je de Ultras het land niet uit kunt schoppen gezien ze Spaans zijn. Maar als jij het fijn vind de Ultras te verdedigen bij hun acties ben je zelf geen haar beter.

 6. Gans de kustlijn van de Costa Blanca wordt overspoeld door deze mensen, die ronduit met de politie kat en muis spelletjes spelen. Politie zou ook hier beter een beetje gerichter optreden.

 7. @Anton74 Voor zulke onzin te schrijven moet je in den belziek zijn daar houden ze zich graag mee bezig maar a.u.b hier liever niet

 8. De Madrileense raspolitie slaat er weer hevig op los, het waren immers zwarte mensen die illegaal in Spanje wonen die protesteerden, en die hebben nu eenmaal in de ogen van de racistische lokale politieagenten geen rechten.

  1. Ja maar die politie wordt ook bestormd door stoelen en tafels en stenen dus ik kan me voorstellen dat de politie dan even flink tekeer gaat. En lang niet alle agenten zijn racisten neem ik aan dus dat is een erg algemeen antwoord.

   1. De personen die met stoelen en tafels gooien zijn gewoon Spaans en zijn Ultras(Hooligans, Nazies) En dus niet zwart. Waarom iedereen gelijk weer de kleur de schuld geeft is mij een raadsel.

     1. Ik ben gewoon een blanke Nederlander, en jij bent iemand die schijnbaar net onder steen vandaan kruipt dus kruip maar weer lekker terug. Sommigen laten hier toch wel weten van binnen racist te zijn 🙁 Vertrek dan ook weer uit Spanje en kruip in je eigen hol.

    1. wat doe jij hier eigenlijk in Spanje als je de spanjaarden zo slecht vindt? En trouwens , wie gaat hier voor kleur ?

    2. Nee dat is niet waar, bekijk de videobeelden maar. Diegene die met stoelen en tafels gooien waren wel degelijk Afrikanen, de camera van La Sexta stond er niet bij. Veel van de andere problemen in de wijk zoals kapotte banken, winkelruiten etc. is meestal wel de schuld van de ultra’s of groepen vandalen die graag gebruikmaken van dit soort momenten om voor rellen te zorgen.

  2. Ik herken in de uitdrukking “raspolitie” weer dat zielige Hollandse toontje . Illegaal betekent tegen de wet en dan heb je hier niets te zoeken. Het houdt bijna automatisch in, dat je dan ook weinig rechten hebt. De relschoppers, die altijd latent aanwezig zijn, kruipen bij dit soort incidenten uit hun holen en gaan dan andermans spullen vernielen en in brand steken. Over plunderen heb ik nog niets gelezen, maar dat zal ongetwijfeld nog wel komen.

   1. Knoops jij bent schijnbaar de enige die hier het ware plaatje ziet, heel erg jammer dat zovelen zo blind zijn. De Ultras verzieken het keer op keer voor iedereen en duiken op zodra er maar iets aan de hand is en laten een spoor aan geweld en vernielingen achter.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken