skip to Main Content
Spanje staat op plaats 36 van de 156 gelukkigste landen

Spanje staat op plaats 36 van de 156 gelukkigste landen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens een jaarlijks rapport van de Verenigde Naties over de gelukkigste landen wat deze woensdag in het Vaticaan in Rome werd gepresenteerd, staat Spanje op plaats 36 van de 156 gelukkigste landen. Spanje is echter wel twee plaatsen gedaald op deze lijst ten opzichte van vorig jaar (plaats 34) en wist nu een cijfer te halen van 6,310 van de 10 terwijl dat vorig jaar hoger was. Finland is dit jaar het land waar men het gelukkigste is en daarmee is Noorwegen van de troon gestoten.

Bij het World Happiness Report van de Verenigde Naties is gekeken naar de periode 2015-2017 en werden er 156 landen beoordeeld. In het document staat geschreven dat de Spanjaarden, net zoals de inwoners van andere landen rond de Middellandse Zee zoals Portugal, Italië en Griekenland, ten tijde van de economische crisis minder gelukkig waren, aldus de kant 20 Minutos.

Terwijl Spanje op plaats 36 staat achter Maleisië en voor Columbia, doet Nederland het stukken beter en staat het land op de 6e plaats terwijl België tien plaatsen lager staat op de 16e positie. De top 10 ziet er als volgt uit: Finland, Noorwegen, Denemarken, Ijsland, Zwitserland, Nederland, Canada, Nieuw Zeeland, Zweden en Oostenrijk.

De landen die bovenaan staan scoren allemaal goed op alle belangrijke factoren die geluk ondersteunen zoals zorg, vrijheid, vrijgevigheid, eerlijkheid, gezondheid, inkomen en goed bestuur. De top tien landen zijn allemaal ontwikkelde en welvarende landen, maar volgens het rapport is welvarendheid niet de enige factor die ertoe doet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Zoveel gelukkige mensen zie ik nochtans niet lopen in Spanje, wel eerder verzuurde en/of gefrusteerde Belgen, Nederlanders en andere noordeuropeanen die na enige tijd tot de vaststelling komen dat ze toch niet in utopia terecht gekomen zijn. En dan nog te zwijgen van de Spanjaarden zelf.

 2. Wie tevreden is met wat hij heeft is de gelukkigste die er leeft !
  Ik woon in Spanje, ben tevreden over de zorg, mag niet klagen over mijn inkomen en mijn gezondheid, zie geen problemen wat vrijgevigheid of eerlijkheid betreft en stoor me slechts een klein beetje aan het bestuur. Dat was ook zo toen ik nog in Brussel woonde, maar door het betere klimaat en het goed(koop) leven voel ik me gelukkiger hier in land nummer 36.

 3. Jammer genoeg moet ik regelmatig naar het ziekenhuis. Ik heb er dan ook al veel leren kennen in België en Spanje.
  Als men beweert dat de Spaanse beter zijn dan hebben dezen écht niet de ervaring van de Vlaamse!!! … óf: ze hebben enkel de ervaring van privé ziekenhuizen in Spanje die wel beter zijn maar zeer zeker nog niet het niveau hebben vd Belgische.
  Maar kom: het medische aspect is natuurlijk niet het enige dat meetelt in zulke lijstjes.
  Ik vraag me af op welke manier men zulke lijstjes opsteld…

 4. Iedereen die hier in Spanje geniet doet dat vanuit een uitkering van eigen land en een ieder die zichzelf heeft uitgeschreven en van de Spaanse economie moet leven is stukken minder gelukkig aangezien het inkomen stukken minder is en je dus moet overleven in plaats van leven. Hoe krom kan informatie zijn?

 5. Ik hoor en lees alleen maar Nederlanders wij Belgen zijn hier ook heel gelukkig en neen wij gaan niet naar België voor medische zorg deze is hier opperbest….En bijzonder hulpvaardig…..Wij houden van Andalucia….Alleen het weer is nu niet zo leuk ..maar zeer ok voor de mooie natuur grt aan de mensen van Spanje vandaag die ons elke dag nieuws sturen

 6. Zo’n lijstje was er ook van de zorg. Daar staat Nederland op 9 en Spanje op plek 8. Geen reden om in Nederland te blijven dus. Andorra stond trouwens op plek 1.

 7. Met je pensioen in Spanje en heb genoeg geld om te genieten is het leven in Spanje erg goed vooral de costa blanca
  Goede zorg en ziekenhuizen en doktoren enz.
  Heerlijk weer veel gezelligheid en goed te eten.
  Ook voor de ouderen is er een goed verpleeg zorg huis bij Benidorm.

 8. Ik woon in het noorden van Spanje, waar dus niet altijd de zon schijnt, maar ik ben ervan overtuigd dat de mensen hier veel meer genieten van het leven dan in Nederland!

 9. Hmmm, ik ken alleen maar Nederlandse Spanjaarden.
  Deze personen hebben een post-woonadres elders in NL, voor de ziekenhuisbezoek en andere zorg komen ze even meeliften in NL. Volgens mij tikt dan de teller voor de opbouw van AOW-jaren door etc.
  Maar het artikel ging over Spanjaarden en niet over de mensen die daar naar toe geemigreerd zijn.
  Misschien moeten ze daar ook eens een onderzoek naar doen.

 10. Op de 6e plaats? Nederland? Echt waar?
  Nergens zoveel gemopper en gezeur gehoord over van alles en nog wat dan daar!!

 11. Dan zou ik dus wel gek zijn om van land nummer 6 naar land nummer 36 te emigreren? Ik ben in Spanje veel gelukkiger in NL. Ik vind deze lijst dus maar grote onzin.

   1. Zijn jullie dan Spanjaarden geworden?
    Of ben je nog “Nederlander”, geldvoorzieningen via Nederlandse instanties.
    Waar haal je dan de medische zorg, terugvliegen naar Nederland als er medisch iets is? Ik heb het niet over een snee in de hand of gebroken botje.

     1. Prettige reactie Ton. Er zijn nog steeds mensen zoals
      Almaz die denken dat Spanje een onbewoond eiland is.

  1. Heb wat die “gelukslijst” betreft ook wel degelijk mijn twijfels. Het is maar net wat geluk voor elkeen inhoudt, dat is zó persoonlijk.
   Heb zelf heel lang in Spanje gewoond, maar ben er nu na acht jaar Nederland intussen wel van overtuigd dat mijn hart in Spanje is achtergebleven……….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by