Honden te huur om thuisquarantaine te omzeilen in Spanje

Honden te huur om thuisquarantaine te omzeilen in Spanje
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Gewetenloze en onverantwoordelijke personen in Spanje hebben op diverse websites hun honden te huur aangeboden aan eenieder die een bepaalde prijs betaald om zo met de hond te kunnen wandelen. Op die manier kan men met een gegronde reden de woning verlaten tijdens de verplichte thuisquarantaine tijdens de noodtoestand in Spanje.

De regel is dat iedereen in Spanje in huis blijft de komende 15 dagen en dat men alleen naar buiten gaat om naar het werk te gaan, om boodschappen te doen, om naar de apotheek te gaan en diverse andere redenen die we HIER omschreven hebben. Een van die redenen om naar buiten te gaan is om de hond uit te laten.

In de genomen maatregelen van de Spaanse regering wat betreft de noodtoestand staat duidelijk geschreven dat het is toegestaan om de hond uit te laten MAAR altijd een korte wandeling, alleen dus niet met zijn tweeën of de hele familie en altijd de afstand houden met andere honden wandelaars en honden. 

De poep moet (zoals altijd) verplicht worden opgeruimd en men dient een flesje water bij zich te hebben om de plas van de hond te reinigen, zo is te lezen op de Twitter account van de Policia Nacional. Daarnaast mogen het geen urenlange wandelingen zijn maar de noodzakelijke plas en poep wandeling voor de honden.

Voor de hondeneigenaren is er dus een voordeel want die mogen zich met een gegronde reden op straat begeven terwijl dat voor niet hondeneigenaren niet zo is. Daarom zijn er een paar slimmeriken die dachten dat ze wel wat geld konden verdienen door hun huisdier te huur aan te bieden op internet. Prijzen voor de honden lopen uiteen van 1 tot 20 euro en er worden verschillende soorten honden aangeboden.

Dat alles zodat onverantwoordelijke mensen zich legaal op straat mogen begeven door misbruik te maken van de regels om honden te kunnen uitlaten en gewetenloze mensen die blijkbaar nergens respect voor hebben en die geld willen verdienen.

UPDATE: Na publicatie van dit artikel dat gebaseerd is op Spaanse kranten zijn de advertenties voor de verhuur van honden van de website milanuncios gehaald.

Als je echter op Twitter zoekt op Aluilo Perro zijn er veel tweets te vinden waar mensen hun hond te huur aanbieden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.