Spanje neemt vier jachten van Russische oligarchen tijdelijk in beslag

Spanje neemt vier jachten van Russische oligarchen tijdelijk in beslag
Beeld: Canva

Spanje neemt vier jachten van Russische oligarchen tijdelijk in beslag

MADRID – Net zoals in andere landen heeft ook Spanje diverse luxe superjachten van Russische oligarchen tijdelijk in beslag genomen of andere ketting gelegd. Het gaat om luxe jachten in de havens van Barcelona, Mallorca, Melilla en nu ook in Tarragona. Het tijdelijk aan de ketting leggen en beveiligen van deze superjachten heeft alles te maken met de Europese sancties tegen Rusland en Russische miljardairs die Poetin steunen.

De superjachten zijn geliefde statussymbolen van de oligarchen en in Spanje zijn diverse van deze luxe jachten te vinden want Spanje is ook een favoriet vakantieland voor veel Russische oligarchen. Net zoals andere landen heeft ook Spanje sinds de start van de oorlog in Oekraïne al verschillende jachten van Russische oligarchen in beslag genomen.

Het meest recente jacht dat aan de ketting is gelegd is de 135 meter lange ‘Crescent’ die in de haven van Tarragona ligt. Het gaat om een tweeling-jacht van de in Italië aan de ketting gelegde ‘Sherezade’ met een geschatte waarde van 600 tot 700 miljoen euro. Het is in Spanje het vierde luxe jacht van een Russische oligarch die tijdelijk door de regering in beslag is genomen.

In Barcelona ligt ook de 85 meter lange ‘Valerie’ van de Russische wapenhandelaar Alexander Mijeev aan de ketting. In de haven van Port Adriano (Calvia) op het Balearen eiland Mallorca ligt de 48 meter lange ‘Lady Anastasia’ in de haven vast. Ook in de Spaanse exclave Melilla ligt een luxe jacht in de haven vast maar veel informatie is daar niet over bekend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.