skip to Main Content
Aangehouden in Almería voor het verwaarlozen van 19 honden

Aangehouden in Almería voor het verwaarlozen van 19 honden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – De politie heeft in de provincie Almería een man aangehouden voor het verwaarlozen en in de steek laten van 19 honden waarbij er nog eens minstens 2 honden uitgehongerd overleden. De Guardia Civil trof de verwaarloosde dieren aan bij een landhuis in het gebied El Guijarral in El Ejido. De politie kwam er dankzij een aangifte van iemand achter dat de honden in een erbarmelijke omgeving leefden.

Toen de agenten van de Guardia Civil bij de finca kwamen zagen ze meteen al dat er iets niet helemaal pluis was waarop ze besloten de finca te betreden. Op dat moment was er niemand aanwezig maar trof men twee dode honden aan en nog eens 19 andere honden die in een erbarmelijke staat leefden. Gezien de situatie werd er meteen contact opgenomen met een dierenarts en een asiel waar de honden naar toe zouden gaan.

Na onderzoek op de finca trof de politie ook nog diverse verwaarloosde puppy’s aan en een vrachtwagen die gestolen bleek te zijn. De politie wist de eigenaar van het landhuis te achterhalen in het dorp zelf waar hij werd gearresteerd. Na voor de rechter verschenen te zijn kon de verdachte weer naar huis in afwachting van een rechtszaak. De honden die het overleefd hebben maken het redelijk goed gezien de omstandigheden en leven nu in een lokaal asiel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het zou de man goed doen om gedurende dezelfde tijd onder dezelfde omstandigheden te “leven”. Misschien zou hij het daarna nooit meer doen.

  2. Zo zie je maar, Na ondervraging mocht de man weer naar huis, Is die rechter de hondjes gaan strelen en hebben ze hem gezegd “laat maar t’is al goed” hoe kan je zo iemand een rechter noemen, ik denk meer dat die rechter gewoon de straatkeerder van get dorp is en dat die diezelfde dag niets te doen had

    1. Dat is een wel heel makkelijke reactie …. een rechter is aan een wet gebonden en kan niet zomaar mensen vasthouden. Dat gebeurde in dit geval en dat gebeurd ook in vele andere gevallen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by