skip to Main Content
Gepensioneerden, jagers en Catalanen de staten op het afgelopen weekend in Spanje
El País

Gepensioneerden, jagers en Catalanen de staten op het afgelopen weekend in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

El País

MADRID – Het afgelopen weekend was met recht het weekend van de protesten en manifestaties in Spanje. Zo waren er demonstraties van de gepensioneerden in heel Spanje, jagers in meer dan 40 regionale hoofdsteden en kwamen er in Barcelona honderdduizenden Catalanen op de been uit protest voor de vrijheid van de gevangen gezette Catalaanse politici.

Gepensioneerden

Al diverse weken gaan er duizenden gepensioneerden de straten van de Spaanse steden op om te protesteren tegen de lage pensioenen, om hun afkeer te tonen over de 0,25% verhoging dit jaar en om een waardig en eerlijk pensioen te eisen. De grootste bijeenkomst vond plaats in Madrid waar zo’n 40.000 gepensioneerden en mensen van alle leeftijden hun ongenoegen toonden op straat en voor de tweede keer het Spaanse parlementsgebouw omsingelden. Maar er waren in veel meer steden in Spanje gepensioneerden op straat te zien en men heeft al aangegeven niet te stoppen met demonstreren totdat er een wijziging komt.

Jagers

Het afgelopen weekend was ook het moment van de jagers in Spanje om hun ongenoegen te uiten over de wijze waarop zij behandeld worden door o.a. de milieu- en dierenactivisten die in hun ogen steeds extremer worden. In de 40 hoofdsteden van de Spaanse provincies kwamen honderdduizenden jagers en aanverwanten bijeen om te demonstreren en om meer erkenning en respect te vragen.

Catalanen

Barcelona was helemaal druk het afgelopen weekend want naast de gepensioneerden en jagers die de straten opgingen waren er ook 315.000 (volgens de Guardia Urbana, de organisatie spreekt van 750.000 deelnemers) Catalanen die de vrijheid van de “Lideres políticos” eisen of “presos politicos” ofwel de politieke gevangenen.

(een deel van dit artikel is verwijderd)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken