skip to Main Content

Nederlandse wandelaarster met helikopter gered in Altea

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Información

ALICANTE – Afgelopen zaterdagmiddag moest een helikopter van de brandweer in Benidorm twee keer uitrukken om gewonde wandelaars te redden. Het ging om een Nederlandse vrouw in Altea en een mannelijke wandelaar (nationaliteit is niet bekend gemaakt) in Finestrat. Beiden raakten gewond en konden niet alleen de weg terug vervolgen en moesten via een helikopter gered worden.

Als eerste moest de brandweer met de helikopter Alfa 1 naar de Sierra de Bèrnia in de gemeente Altea vliegen om een 63-jarige Nederlandse vrouw te redden. Zij verstuikte haar enkel en kon niet meer op eigen gelegenheid terugkomen van de wandeling. De Nederlandse werd overgevlogen naar de landingsplaats van de brandweer in Benidorm waarna ze met een ambulance naar een privé ziekenhuis werd gebracht.

De tweede redding vond kort daarna om 13.37 uur plaats toen een mannelijke wandelaar aan zijn knie gewond raakte tijdens een wandeling in de Coll de Pouet in de gemeente Finestrat. Ook deze gewonde man werd overgevlogen naar de kazerne van de brandweer in Benidorm waarna een ambulance hem naar een ziekenhuis bracht.

Zaterdag was een drukke dag voor de helikopterdienst van de brandweer want in de namiddag moest men ook helpen bij het blussen van een kleine natuurbrand langs de CV-770 weg ter hoogte van km 10 in Orxeta.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dit kan zomaar gebeuren. Getrained of niet. Ik vraag me af wat dat eigenlijk kost en welke verzekering dit vergoedt. Reisverzekering met bijzonder risico als je hier op vakantie bent denk ik maar wat als je resident bent?

  2. Wat ik hier uit lees,mensen die ongetraind in het buitenland gaan wandelen zonder voor bereiding.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken