skip to Main Content
Autopsie bevestigt snelle dood van in put gevallen Julen in Málaga
Archieffoto

Autopsie bevestigt snelle dood van in put gevallen Julen in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – In januari hield de halve wereld haar adem in tijdens de reddingspoging van de tweejarige jongen Julen die tijdens een uitje met zijn ouders in Totalan in de provincie Málaga in een smalle pijp/waterput was gevallen en pas 13 dagen later door een speciaal team van mijnwerkers en politieagenten levenloos uit de put gehaald kon worden.

Er was veel onduidelijk na de vondst van het lichaam en ook de advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt zorgde voor verwarring rondom de doodsoorzaak. Een nieuw onderzoek door meerdere specialisten heeft voor meer informatie gezorgd rondom de dood van Julen.

Het definitieve autopsierapport werd deze maandag 15 april gepresenteerd waaruit blijkt dat de tweejarige Julen niet lang na de val in de waterput om het leven is gekomen door de verwondingen aan met name het hoofd. Uit het autopsierapport blijkt dat Julen om 13.50 uur is gestorven op zondag 13 januari wat niet veel later is dan het tijdstip dat Julen in de put was gevallen.

Julen is overleden tijdens zijn val in de put door een ‘Traumatisch hersenletsel en ruggenmerg trauma’ (traumatismo craneoencefálico y raquimedular). Julen is met zijn voeten naar beneden en zijn armen omhoog in de slechts 25 centimeter brede put gevallen en kwam pas tot stilstand op 70 meter diepte.

Het lichaam van Julen werd op de manier zoals hij in de put is gevallen 13 dagen later gevonden en had meer letsel en fracturen door de val in de put maar die hebben niet de dood van de tweejarige jongen veroorzaakt.

De advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt heeft voor twijfels gezorgd in zijn poging hem te ontlasten van de verdenking verantwoordelijk te zijn voor de dood van Julen door nalatigheid. Zo meende de advocaat dat Julen wellicht door een scherp voorwerp dat door de Guardia Civil politie en brandweer was gebruikt om een gat te kunnen maken in een laag grond waaronder Julen zich bevond om het leven was gekomen.

De vier specialisten die de uiteindelijke doodsoorzaak en het tijdstip hebben bepaald zijn het met elkaar eens dat dit niet mogelijk is aangezien Julen op het moment dat de Guardia Civil en brandweer met het scherpe voorwerp begonnen, te weten om 17.29 uur, Julen reeds overleden was. Daarnaast komen de dodelijke verwondingen op de schedel van de tweejarige jongen niet overeen met iets dat door een scherp voorwerp veroorzaakt kan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken