Autopsie bevestigt snelle dood van in put gevallen Julen in Málaga

Europa Press
Beeld: Europa Press

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – In januari hield de halve wereld haar adem in tijdens de reddingspoging van de tweejarige jongen Julen die tijdens een uitje met zijn ouders in Totalan in de provincie Málaga in een smalle pijp/waterput was gevallen en pas 13 dagen later door een speciaal team van mijnwerkers en politieagenten levenloos uit de put gehaald kon worden.

Er was veel onduidelijk na de vondst van het lichaam en ook de advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt zorgde voor verwarring rondom de doodsoorzaak. Een nieuw onderzoek door meerdere specialisten heeft voor meer informatie gezorgd rondom de dood van Julen.

Het definitieve autopsierapport werd deze maandag 15 april gepresenteerd waaruit blijkt dat de tweejarige Julen niet lang na de val in de waterput om het leven is gekomen door de verwondingen aan met name het hoofd. Uit het autopsierapport blijkt dat Julen om 13.50 uur is gestorven op zondag 13 januari wat niet veel later is dan het tijdstip dat Julen in de put was gevallen.

Julen is overleden tijdens zijn val in de put door een ‘Traumatisch hersenletsel en ruggenmerg trauma’ (traumatismo craneoencefálico y raquimedular). Julen is met zijn voeten naar beneden en zijn armen omhoog in de slechts 25 centimeter brede put gevallen en kwam pas tot stilstand op 70 meter diepte.

Het lichaam van Julen werd op de manier zoals hij in de put is gevallen 13 dagen later gevonden en had meer letsel en fracturen door de val in de put maar die hebben niet de dood van de tweejarige jongen veroorzaakt.

De advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt heeft voor twijfels gezorgd in zijn poging hem te ontlasten van de verdenking verantwoordelijk te zijn voor de dood van Julen door nalatigheid. Zo meende de advocaat dat Julen wellicht door een scherp voorwerp dat door de Guardia Civil politie en brandweer was gebruikt om een gat te kunnen maken in een laag grond waaronder Julen zich bevond om het leven was gekomen.

De vier specialisten die de uiteindelijke doodsoorzaak en het tijdstip hebben bepaald zijn het met elkaar eens dat dit niet mogelijk is aangezien Julen op het moment dat de Guardia Civil en brandweer met het scherpe voorwerp begonnen, te weten om 17.29 uur, Julen reeds overleden was. Daarnaast komen de dodelijke verwondingen op de schedel van de tweejarige jongen niet overeen met iets dat door een scherp voorwerp veroorzaakt kan worden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Als het ventje er toch zijn leven moest bij laten, dan beter snel overlijden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.