Autopsie bevestigt snelle dood van in put gevallen Julen in Málaga

Europa Press
Beeld: Europa Press

Autopsie bevestigt snelle dood van in put gevallen Julen in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In januari hield de halve wereld haar adem in tijdens de reddingspoging van de tweejarige jongen Julen die tijdens een uitje met zijn ouders in Totalan in de provincie Málaga in een smalle pijp/waterput was gevallen en pas 13 dagen later door een speciaal team van mijnwerkers en politieagenten levenloos uit de put gehaald kon worden.

Er was veel onduidelijk na de vondst van het lichaam en ook de advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt zorgde voor verwarring rondom de doodsoorzaak. Een nieuw onderzoek door meerdere specialisten heeft voor meer informatie gezorgd rondom de dood van Julen.

Het definitieve autopsierapport werd deze maandag 15 april gepresenteerd waaruit blijkt dat de tweejarige Julen niet lang na de val in de waterput om het leven is gekomen door de verwondingen aan met name het hoofd. Uit het autopsierapport blijkt dat Julen om 13.50 uur is gestorven op zondag 13 januari wat niet veel later is dan het tijdstip dat Julen in de put was gevallen.

Julen is overleden tijdens zijn val in de put door een ‘Traumatisch hersenletsel en ruggenmerg trauma’ (traumatismo craneoencefálico y raquimedular). Julen is met zijn voeten naar beneden en zijn armen omhoog in de slechts 25 centimeter brede put gevallen en kwam pas tot stilstand op 70 meter diepte.

Het lichaam van Julen werd op de manier zoals hij in de put is gevallen 13 dagen later gevonden en had meer letsel en fracturen door de val in de put maar die hebben niet de dood van de tweejarige jongen veroorzaakt.

De advocaat van de eigenaar van het terrein waar de waterput zich bevindt heeft voor twijfels gezorgd in zijn poging hem te ontlasten van de verdenking verantwoordelijk te zijn voor de dood van Julen door nalatigheid. Zo meende de advocaat dat Julen wellicht door een scherp voorwerp dat door de Guardia Civil politie en brandweer was gebruikt om een gat te kunnen maken in een laag grond waaronder Julen zich bevond om het leven was gekomen.

De vier specialisten die de uiteindelijke doodsoorzaak en het tijdstip hebben bepaald zijn het met elkaar eens dat dit niet mogelijk is aangezien Julen op het moment dat de Guardia Civil en brandweer met het scherpe voorwerp begonnen, te weten om 17.29 uur, Julen reeds overleden was. Daarnaast komen de dodelijke verwondingen op de schedel van de tweejarige jongen niet overeen met iets dat door een scherp voorwerp veroorzaakt kan worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.