menu: rubrieken, zoeken & meer

Catalonië verlengt regionale corona-maatregelen met een week tot 26 april

Catalonië verlengt regionale corona-maatregelen met een week tot 26 april
Beeld: 123rf (aangepast)

Catalonië verlengt regionale corona-maatregelen met een week tot 26 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Op vrijdag heeft de regionale overheid van de autonome regio Catalonië bepaald dat de regionale corona-maatregelen voor Catalonië met tenminste één week verlengd worden. De huidige maatregelen eindigen zondag 18 april 00 uur maar deze worden nu verlengd tot maandag 26 april.

Dat betekent dat tot maandag 26 april er nog steeds sprake zal zijn van de district-lockdowns per ‘comarca’ en dat er in- en uitreis restricties gelden.

Elke Catalaanse provincie is opgedeeld in ‘comarcas’ wat dus niet hetzelfde is als de provincie of de autonome regio. KLIK HIER voor een overzicht van de comarca’s in Catalonië.

Om buiten de eigen district-grens te komen moet je een certificaat bij je hebben, het zogenaamde ‘Certificado de declaración autoresponsable ’ dat HIER te downloaden is in het Catalaans, Spaans en Engels (PDF).

De regionale lockdown voor de hele autonome regio Catalonië blijft ook bestaan waardoor niemand zonder geldige reden de regio Catalonië in of uit mag reizen. 

Horeca etc.

Er zijn geen andere wijzigingen in de regionale corona-maatregelen in Catalonië aangekondigd. 

De horeca mag nog steeds tussen 7.30 en 17 uur open zijn met een bezetting van 100% op de terrassen en 30% in de bars en restaurants zonder mensen aan de bar zelf. Max. 4 personen aan tafels en tussen tafels moet minstens 1,5 meter afstand zijn.

Ook winkels mogen open blijven met een capaciteit van 30%. 

Ook de avondklok blijft bestaan tussen 22.00 en 6.00 uur. 

Groepsgrootte blijft voorlopig max. 6 personen en max. 2 groepen samenwonenden (burbujas de convivencia).