Search
menu
Search

Schandaal in Camp Nou: 25.000 Duitse fans nemen het Catalaanse stadion over

Schandaal in Camp Nou: 25.000 Duitse fans nemen het Catalaanse stadion over
Beeld: Europa Press

Schandaal in Camp Nou: 25.000 Duitse fans nemen het Catalaanse stadion over

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Donderdagavond verloor het legendarische FC Barcelona een wedstrijd van het Duitse Eintracht Frankfurt met een eindstand van 2-3. Dat verlies betekent een exit uit de Europa League voor Barcelona. Het tragische aan de avond was echter dat het stadium zich vulde met maar liefst 25.000 Duitse fans.

De spanning was hoog donderdagavond in Barcelona. Een verlies van het Duitse Eintracht Frankfurt betekende de doodsteek in de belangrijke Europa League, en dat aan de fans verkopen zou geen evidentie zijn. Groot was de verrassing echter toen het stadium stilletjes aan volliep met de witte truitjes van Eintracht Frankfurt. Maar liefst 25.000 fans van de Duitse ploeg zakten af naar Barcelona en wisten een kaartje te bemachtigen voor de wedstrijd. Plots zat FC Barcelona in een uitwedstrijd op eigen terrein. Een ware schande voor de organisatie, en men vraagt zich dan ook terecht af wat er precies gebeurd is.

Aan de supporters van Eintracht Frankfurt waren zogezegd slechts 5.000 tickets toegereikt. Een laag genoeg aantal om te verzekeren dat de steun voor FC Barcelona overweldigend zou zijn. De voorzitter van Barcelona, Joan Laporta, liet verstaan ‘beschaamd’ te zijn over het gebeuren. Volgens hem beschikt de club informatie over wat er fout is gegaan, maar wil men daar nog niet mee naar buiten treden voor het een en ander opgehelderd is. “Het is een schande wat hier vandaag gebeurd is”, liet hij zich na de wedstrijd ontvallen. “Dit kan niet opnieuw gebeuren.”

Na een moeilijke start van het seizoen zag het er nochtans goed uit voor FC Barcelona. Al 15 wedstrijden lang wonnen ze elke keer, maar gisteren mocht dat niet baten. Eintracht Frankfurt is momenteel de 9e ploeg in de Duitse Bundesliga. De club speelt voor de eerste keer in 46 jaar de halve finale van de Europa League tegen het Britse West Ham.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?