10x Spaanse sieradenmerken die minder bekend maar niet minder interessant zijn

10x Spaanse sieradenmerken die minder bekend maar niet minder interessant zijn
Beeld: Canva

10x Spaanse sieradenmerken die minder bekend maar niet minder interessant zijn

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Als we het hebben over een van de toonaangevende Spaanse sieradenmerken, komt onvermijdelijk de naam van de familie Tous bij ons op. Dit merk dat zowel in Spanje als daarbuiten bekend is, heeft een lange traditie en een zeer herkenbare stijl, met het iconische beeldmerk van de teddybeer. Het is de kwaliteit en elegantie van hun sieraden, dankzij de exclusieve materialen die ze gebruiken voor hun stukken dat hen heeft omgetoverd tot een van de belangrijkste merken wereldwijd.

Maar niet iedereen weet dat er naast Tous andere ‘made in Spain’-merken zijn die dezelfde hoge kwaliteitsstandaarden hebben en een persoonlijke esthetiek in elk detail verwerken. Daarom hebben we een 10x lijst gemaakt van enkele van deze sieraden- en bijouterie merken die het ontdekken waard zijn vanwege hun kwaliteit of ontwerp, om hun creaties te dragen of cadeau te doen.

1. San Saru

Het succes van ‘San Saru’ kwam grotendeels door social media. Dit Catalaanse juwelenbedrijf, opgericht door Borja Pundik en Carolina Álvarez, werd populair door mond-tot-mondreclame op platforms zoals Instagram, maar niets zou mogelijk zijn geweest zonder de onderscheidende karakteristiek van elk van hun ontwerpen. Alle inspiratie die ze hebben opgedaan tijdens hun verschillende reizen naar bestemmingen zoals India of Thailand, is terug te vinden in hun boho-chic creaties. WEBSITE

2. Aristocrazy

De moderne en avant-gardistische esthetiek kenmerkt het Spaanse sieradenmerk. ‘Aristocrazy’, opgericht door de Suárez-familie. Het merk combineert hoogwaardige materialen zoals goud, zilver, diamanten en parels met innovatieve ontwerpen om unieke en gedurfde sieraden te creëren. Hun collecties zijn geïnspireerd op de hedendaagse mode en kunst, en het merk heeft samengewerkt met modeontwerpers en kunstenaars zoals Duyos. WEBSITE.

3. Dime que me quieres

Tien jaar geleden lanceerde Eva Verdeal, modeontwerpster en moeder van drie kinderen, ‘Dime que me quieres’. Een merk met een zo originele naam als haar ontwerpen, geïnspireerd op de natuur, kunst, vintage… Terwijl ze romantiek, vrouwelijkheid en exclusiviteit uitstralen, zijn ze ook eigentijds en verliezen ze de laatste trends niet uit het oog. De optie van personalisatie, productie in Spanje, productkwaliteit, zorg voor detail en uitstekende koopervaring van begin tot eind zijn hun belangrijkste differentiële waarden. WEBSITE.

4. Majorica

‘Majorica’ ontstond toen een Duitse ingenieur en ondernemer genaamd Eduard Hugo Heusch zijn bedrijf naar Mallorca verhuisde om een proces te vinden dat de unieke schoonheid en perfectie van natuurlijke parels tegen lagere kosten kon reproduceren, door in wezenlijk organische parels te creëren die door de mens zijn gemaakt. Zo werd de ‘Majórica’-parel geboren, die tot op de dag van vandaag het belangrijkste handelsmerk van het merk is, in de vorm van kettingen, oorbellen en armbanden. WEBSITE.

5. Apodemia

‘Apodemia’ is de naam van “een reislustige en strijdlustige vlinder die elk jaar van Brazilië naar Canada migreert“, aldus de website van het bedrijf. Deze vlinder, naast het inspireren van het logo, heeft gediend als basis voor de waarden van het merk. “Waarden die worden gekristalliseerd in exclusieve design producten. Uniek, delicaat en elegant, die tot doel hebben verschillende momenten, ervaringen en sensaties op te roepen bij elke persoon”, aldus hun eigen beschrijving. WEBSITE.

6. Junco Jewells

“In een persoonlijke zoektocht naar het creëren van sieraden die niet toegeven aan de trend, waar persoonlijkheid doorklinkt en het tijdloze in elk ontwerp te vinden is”, richtte Carolina Palacios van ‘Junco Jewells’ het merk op in 2014. Onder het motto “uniek zijn buiten de labels” presenteert ze sieraden die attitude, design en concept combineren en die ambachtelijk zijn geproduceerd. Een productieproces dat plaatsvindt in kleine werkplaatsen in Madrid met een selectie van productie, waarbij de traditie van het ambacht en de 100% ‘made in Spain’-productie worden benadrukt. WEBSITE.

7. Materia Rica

Voor degenen die op zoek zijn naar een Spaans bijouterie merk dat zich richt op duurzame en milieuvriendelijke productie, is er ‘Materia Rica’. Hun ontwerpen zijn modern en kleurrijk, en zijn vaak geïnspireerd op de natuur en fauna. Ze gebruiken materialen zoals hout en acryl voor hun stukken, die allemaal met de hand in Spanje zijn gemaakt. Bovendien hebben ze een lijn van accessoires voor thuis. WEBSITE.

8. Verbena Madrid

“In de 21e eeuw, waar technologie en globalisering wijzen op het verdwijnen van traditionele ambachten, is de missie van ‘Verbena Madrid’ om die bijna uitgestorven ambachtelijke technieken terug te brengen en te materialiseren in producten met eigentijds design”, aldus hun website. Sinds de oprichting van het merk in 2016, zijn ze non-stop handgemaakte speciale stukken blijven creëren, geïnspireerd op de traditie en cultuur van ons land. WEBSITE.

9. PdPaola

De sieraden van ‘PdPaola’ veroveren zowel de liefhebbers van minimalisme als jongeren die trendy stukken willen dragen. Het was in 2014 toen de broers Paola en Humbert een beslissing namen die hun leven veranderde: hun respectieve banen in architectuur en financiën verlaten om hun visie te realiseren om een sieradenmerk te creëren dat de industrie zou revolutioneren. Bijna 10 jaar later hebben ze dat bereikt, mede dankzij hun inzet voor duurzaamheid en oog voor kleine details. WEBSITE.

10. La Manso

De esthetiek van ‘La Manso’ is onmiskenbaar en het is dan ook niet verwonderlijk dat het merk persoonlijkheden van over de hele wereld heeft veroverd, zoals Dua Lipa, Hailey Bieber, Chiara Ferragni en Rosalía. Hun XL-sieraden met excentrieke en kleurrijke ontwerpen onderscheiden zich van alles wat tot nu toe gezien is, waardoor de stukken worden verheven tot de categorie van kunst. Dit bijouterie merk, dat is ontstaan uit het recyclen van plastic en het assembleren ervan met andere elementen, heeft een belangrijke plaats veroverd in de internationale sieradenindustrie. WEBSITE.

Ga naar de inhoud