Search
menu
Search

Verjaardagsfeestje voor je hond? Dat kan in Jerez de la Frontera

Verjaardagsfeestje voor je hond? Dat kan in Jerez de la Frontera
Beeld: Canva

Verjaardagsfeestje voor je hond? Dat kan in Jerez de la Frontera

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Slechts één jaar na de opening hebben ze in Jerez de la Frontera (Cádiz) al tien honden verjaardagsfeesten georganiseerd. Hun laatste feestje was ter ere van hun eigen hond Hugo, die in april 3 jaar werd. Het feest was compleet met kaarsen, een taart en een gezongen lied. Honden kunnen andere honden uitnodigen voor hun verjaardag, waarbij hun baasjes niet aanwezig mogen zijn, maar het feest toch kunnen volgen via hun mobiele telefoon.

Er zijn diverse opties beschikbaar om een verjaardagsfeest te organiseren. De eenvoudigste optie is om een taart te bestellen en deze thuis te laten bezorgen. Maar je kunt ook een deel van het lokaal huren en zelf het feestje organiseren. Daarnaast is er ook nog een volledig pakket beschikbaar, inclusief taart, locatie en feestorganisatie door de organisator.

“We passen ons aan naar de wensen van de klant”, legt Mercedes van het bedrijf Coleguau uit, “net alsof het om de verjaardag van een kind gaat”. De hond kan zelfs vriendjes uitnodigen voor het feestje. “We zetten feesthoedjes op, zingen ‘happy birthday’ met kaarsen en nummers”. Naast het eten bieden ze ook een cocktail service aan, waarbij de dogitos, kippenbouillon met munt en de bloodydog, een bouillon van ham en bieten, de sterren van het feest zijn.

En dat allemaal zonder de aanwezigheid van de baasjes tijdens het verjaardagsfeestje. “De eigenaren kunnen niet aanwezig zijn, zodat het een ruimte is die alleen voor de honden is”, zegt Mercedes. “Als de eigenaar erbij is, is het niet hetzelfde.” Maar om ervoor te zorgen dat de eigenaren niets hoeven te missen, kunnen ze het verjaardagsfeestje van hun hond in realtime volgen via een camera en op hun eigen mobiele telefoon.

Als het gaat om de keuze van de taart, is er ook variatie mogelijk. De goedkoopste optie is een zelfgemaakte taart van Mercedes, gemaakt van wortelen en ham. Maar als klanten bereid zijn om iets meer uit te geven, dan is er een hele catalogus van taarten beschikbaar die worden bereid door een samenwerkingspartner uit Andújar, in de provincie Jaén. Er zijn vijf soorten taarten: hamburger, sardine, worst, kalkoen en kip, en deze zijn ook geschikt voor menselijke consumptie. De taarten hebben prijzen vanaf 17 euro en zijn voorzien van de naam van het huisdier en de leeftijd die hij/zij gaat bereiken. Voor ongeveer 40 euro kan een compleet feestje worden georganiseerd.

Coleguau is geen gewone plek voor honden. Het is een dagopvang en een trimsalon met een laag stressniveau voor huisdieren. Er worden reiki- en doga-sessies (yoga voor honden) aangeboden, maar er zijn ook lessen voor hun eigenaren… en het is natuurlijk de plek om elk jaar de kaarsjes uit te blazen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?