skip to Main Content

Schade na aardbevingen Lorca geschat op 70 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Else Beekman) De Spaanse minister van Economische Zaken, Elena Salgado, heeft de schade als gevolg van de aardbevingen in de stad Lorca (Murcia) geschat op zo’n 65 tot 70 miljoen euro. De beving van 5,1 op de Schaal van Richter en verschillende naschokken kostten het leven aan 9 personen, verwondde ruim 300 mensen en beschadigde grote delen van het Middeleeuwse stadshart van Lorca.

Volgens Salgado zijn deze eerste berekeningen van het Consorcio de Compensación de Seguros nog zeer prematuur. Gewacht moet nu nog worden op preciezere onderzoeken naar de status waarin verschillende gebouwen zich bevinden.

Salgado zei dit tijdens een persconferentie tijdens haar bezoek op zondag aan de getroffen stad.

Eerder werd in de Spaanse media beweerd dat maar liefst 80% van de gebouwen in de stad beschadigd waren. Dit getal is iets naar beneden bijgesteld en volgens de minister is nu 60% van de gebouwen voorzien van een groen signaal, zodat bewoners ervan weten dat ze met gerust hart naar huis kunnen.

Rood signaal

Volgens de technici die de onderzoeken naar de bewoonbaarheid van de panden uitvoeren, is 12% voorzien van een rood signaal, wat ‘onbegaanbaar’ betekent.

De aardbeving dwong zo’n 20.000 mensen de eerste nacht op straat door te brengen. Volgens gegevens van het Rode Kruis bewonen nu nog 4070 personen de speciale tentenkampen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend