skip to Main Content

Verdachte onthoofding Tenerife blijft vast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TENERIFE – (Else Beekman) De man die ervan wordt beschuldigd de Britse vrouw Jennifer Mills-Westley op Tenerife te hebben onthoofd, blijft vastzitten. De rechtbank weigerde hem op borgtocht vrij te laten. Dit besluit kwam temidden van een groeiende opwinding over de vraag hoe het kan dat de verdachte met een uitgebreide geschiedenis aan geweld en problemen zomaar vrij kon rondlopen.

De 28-jarige Bulgaar Deyan Valentinov onthoofdde de vrouw afgelopen vrijdag zomaar uit het niets, terwijl zij aan het winkelen was in Los Cristianos. De bevolking van Tenerife is bang dat het gruwelijke incident het toerisme nadelig kan beïnvloeden op het eiland dat zeer populair is onder Britten.

Naar blijkt was het 60-jarige slachtoffer al op de vlucht voor een man die haar hinderlijk achtervolgde. Dit werd verteld door een beveiligingsbeambte van het winkelcentrum. Nadat haar achtervolger leek te zijn verdwenen, vervolgde Mills-Westley haar tocht, waarbij zij alsnog werd belaagd door Valentinov.

Volgens winkeliers en bewoners van Los Cristianos was het algemeen bekend dat Valentinov gevaarlijk en agressief was. Hij werd al meerdere keren gearresteerd wegens het lastigvallen van onschuldige voorbijgangers.

De gemeente blijft ontkennen eerder van doen te hebben gehad met de Bulgaar, terwijl de lokale bevolking al langer van mening is dat de man opgenomen had moeten worden in een inrichting wegens gevaar voor zijn omgeving.

Eerder werd hij vrijgelaten van de psychiatrische afdeling van het Nuestra Señora de la Candelaria ziekenhuis. Sindsdien bewoonde hij een verlaten gebouw in de gemeente.

Onderzoek

Mills-Westley was met pensioen en reisde afwisselend naar Tenerife en Frankrijk om haar dochter en kleinkinderen te bezoeken. Haar andere dochter leeft in Engeland. Op Tenerife zijn autoriteiten een onderzoek gestart naar hoe de moord heeft kunnen gebeuren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend