skip to Main Content
Agrariër in Almería vertrekt met de noorderzon en laat 120 werknemers en terreinen achter

Agrariër in Almería vertrekt met de noorderzon en laat 120 werknemers en terreinen achter

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Een agrarische zakenman in Almería heeft zijn 34 hectare aan landbouwvelden en 120 werknemers aan hun lot overgelaten en is met de noorderzon vertrokken. Zelf maakte hij dit bekend aan enkele van zijn medewerkers door hen een SMS te sturen met de tekst dat hij het financieel niet meer kon redden en met zijn vrouw naar het buitenland zou vertrekken.

Enkele van deze werknemers hebben al 12 maanden geen loon ontvangen maar het merendeel wacht al vier maanden op hun salaris. Al maanden beloofde de zakenman dat hij een oplossing zou zoeken voor deze economische situatie maar telkens lukte dat niet. Uiteindelijk lijkt het erop dat hij het heeft opgegeven en met de noorderzon is vertrokken.

Met zijn vertrek laat hij 34 hectare grond achter in El Ejido, La Mojonera en Nijar waar hoofdzakelijk tomaten en paprika’s geteeld worden. Buiten het feit dat het financieel niet goed gaat met de zakenman mag er niet geklaagd worden over de productie van de groente die in volle gang is. Het probleem is echter dat hij de kosten en financiering van de terreinen niet meer kon betalen waardoor de economische problemen ontstonden.

De werknemers hebben besloten voorlopig gewoon door te blijven werken aangezien de productie in volle gang is. Uiteindelijk zullen zijnde groente zelf gaan verkopen om zo delen van de salarissen te kunnen terugverdienen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken