De Koning komt terug naar de Caminito del Rey in Málaga

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Om te vieren dat 96 jaar geleden in 1921 de Caminito del Rey door de toenmalige Koning Alfonso XIII geopend werd en hij als een van de eersten over het wandelpad mocht lopen, zullen er vanaf 19 mei aanstaande diverse theatrale voorstellingen plaatsvinden waarbij door een toneelgezelschap deze memorable bijna 100-jarige gebeurtenis zal opvoeren.

De Caminito del Rey (Koningspad) is in slechts twee jaar tijd na de opening op 28 maart 2015 uitgegroeid tot een van Zuid Spanje’s meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden. Gedurende jaren lag het Koningspad er compleet verlaten bij en durfden alleen waaghalzen met gevaar voor eigen leven en op risico van hoge boetes de kapotte wandelpaden te bewandelen. Daar kwam na een uitgebreide restauratie verandering in waarna de Caminito del Rey uitgroeide tot een toeristische trekpleister.

Dat had Koning Alfonso VIII in 1921 natuurlijk niet kunnen dromen en de bedoeling was dan ook om het pad voor heel andere doeleinden te gebruiken. Om anno 2017, dus 96 jaar later, te vieren dat het wandelpad er weer in volle glorie bij ligt, gaat de organisatie die nu het beheer doet van de Caminito del Rey op bepaalde dagen theatrale voorstellingen brengen. Deze voorstellingen worden gepresenteerd door het Grupo Municipal de Teatro uit de gemeente Ardales. Tijdens de voorstellingen kunnen de bezoekers even terugkeren naar de tijd van Koning Alfonso XIII en de opening toendertijd.

Deelnemen

In totaal kunnen 125 personen onderverdeeld in 5 groepen van 25 personen deelnemen aan deze theatrale voorstellingen en begeleide routes. Deze worden georganiseerd op vrijdag 19 (2 shows) mei en zaterdag 20 mei (3 shows) met dus een totaal van slechts 5 shows. Wil je dus deelnemen aan deze shows wees er dan snel bij want vol is vol. Om deel te nemen dien je een email te sturen naar turismo@ardales.es of jezelf in te schrijven in het toerismekantoor van Ardales. De kosten zijn 18 euro per persoon.

Korte geschiedenis

In 1901 ontstond de behoefte aan een pad om spullen tussen de Choro watervallen en de Gaitanejo watervallen te transporteren voor de bouw en het onderhoud van de hydraulische centrales aan beide kanten van de watervallen. Na vier jaar werken werd in 1905 het pad geopend. Het pad is drie kilometer lang, maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden. In 1921 gebruikte Alfons XIII van Spanje het pad om de dam Conde del Guadalhorce te openen, waarna het pad bekend werd onder zijn huidige naam Caminito del Rey: het Koningspad.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.