skip to Main Content

Girona weer in de ban van het bloemenfestijn “Temps de Flors”

Temps de Flors in Girona

Archieffoto

GIRONA – De stad Girona is sinds 12 mei en tot 20 mei weer in de ban van het jaarlijks terugkerende Temps de Flors waarbij het oude en middeleeuwse centrum van de stad bedekt wordt met bloemen. In totaal zal de alweer 63e editie van het Temps de Flors festival meer dan 150 plaatsen hebben waar bloemen te zien zijn zoals bijvoorbeeld in het klooster Sant Pere Galligants, op de Rambla de la Libertat of op de brug Puente de las Peixateries Velles. Ook de mooie trappen die richting de kerk lopen zullen bedekt zijn met duizenden bloemen.

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Girona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava.

Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 12 en 20 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen. Het is een waar spektakel wat elk jaar groter, beter en professioneler wordt.

Dit jaar is het alweer de 63e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Naast het bewonderen van de duizenden bloemen die in allerlei creaties en vormen in de stad te zien zijn, worden er ook veel concerten en veel andere activiteiten georganiseerd.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is kun je naar deze pagina gaan voor enkele foto’s van vorig jaar of bekijk de video hieronder voor een kort overzicht wat je verwachten kunt tijdens het Temps de Flors in de stad Girona.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Zonde van de reactie van George, het is wel degelijk zeer de moeite van het bezoeken waard. Ook het bloemschikken gaat met de tijd mee en veranderd, geniet waarvan en blijf niet steken in oude gewoontes. Ook met de warmte moeten ze rekeninghouden qua houdbaarheid. Zowel voor leken als voor professionele bloemisten is het bezoek, en alle moeite die is gedaan om het te verwezelijken zeer zeker wel de moeite van het bezoeken waard. Ik heb zelf 20 jaar bloemenwinkels in Nederland gehad, o.a. het concert gebouw mogen versieren, due ik weet waar ik over spreek.
    Met fleurige groet, Renato

  2. Juist als je van bloemen houdt, ga er dan niet naartoe. Kunstzinnig zal het allemaal wel zijn, maar met bloemen heeft het vaak weinig te doen. Tussen de “kunst” vaak een paar bloempjes, die er aan het eind van de middag vaak triest en verlept uitzien.
    Maar misschien zijn wij te verwend met de Nederlandse bloemencorsos?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken