skip to Main Content
Televisieserie over het boek “Kathedraal van de zee” deze maand eindelijk te zien in Spanje
El Español

Televisieserie over het boek “Kathedraal van de zee” deze maand eindelijk te zien in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kathedraal van de Zee eindelijk op tv te zien

El Español

MADRID – Ergens in deze maand mei zal de langverwachte Spaanse televisieserie “Catedral del mar” eindelijk op Antena3 te zien zijn. Na een lange vertraging en problemen bij de opnames zal dan nu eindelijk de verfilming van het goed verkochte boek “Kathedraal van de zee” van schrijver Ildefonso Falcones op de Spaanse en wereldwijde televisie te zien zijn.

Het boek “Kathedraal van de zee” werd in 2006 gelanceerd en wist daarna meer dan 6 miljoen keer verkocht te worden in meer dan 43 landen, waaronder ook in Nederland en België. Het werd voor de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones een bestseller en zijn grote succes en dus moest er ook een verfilming komen.

Dat is gebeurd in de vorm van een achtdelige serie die in Spanje vanaf deze maand vanaf woensdag 23 mei op Antena3 uitgezonden zal worden en wereldwijd vanaf september 2018 bij Netflix.

In de serie spelen de Spaanse acteurs en actrices Aitor Luna, Michelle Jenner, Daniel Grao, Pablo Derqui, Ginés García Millán en Silvia Abascal de hoofdrollen. Er werden voor deze serie opnames gemaakt op verschillende plaatsen in Spanje zoals in Extremadura, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Madrid, Aragón en natuurlijk in Catalonië en uiteraard in Barcelona.

Verhaal

Het boek en dus ook de serie is gebaseerd en speelt zich grotendeels af rondom de kathedraal Santa María del mar in de wijk El Born in Barcelona. Voor diegene die niet meer weten waar het boek over gaat of het nog steeds niet gelezen hebben, hier een kort overzicht van het verhaal.

Begin veertiende eeuw. Het Catalonië bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Van oudsher maken feodale edelen en leenheren er de dienst uit, maar steeds meer rijke kooplieden eisen de macht in Barcelona op. Ook de status van de Joden en de toenemende dreiging van de Inquisitie zijn factoren van belang. Tegen deze achtergrond speelt de meeslepende roman De kathedraal van de zee. Wie erin slaagt een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, is vrij mens volgens het plaatselijk recht.

De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt zo zijn babyzoon Arnau van een leven als lijfeigene. Het kind groeit op in de bruisende binnenstad, waar een kathedraal in aanbouw is: de Santa María del Mar. Samen met zijn boezemvriendje Joan werkt hij mee; hun vriendschap is voor Arnau de bodem van zijn bestaan. In de loop der jaren gaat het Arnau als vrij man voor de wind: hij overleeft honger, oorlog en zelfs de zwarte dood. Maar dan belandt hij door verraad in de kerkers van de Inquisitie. Wat is zijn oude vriendschap met Joan nog waard?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Geweldige roman van een fantastisch goede schrijver. Hopelijk komt er ook een NL- of UK-versie want mijn kennis van de Spaanse taal zal niet toereikend zijn om dit te kunnen volgen.

  2. Goede roman, prachtig verhaal. Die stenen sjouwers heb ik nog steeds voor ogen. Hopelijk verknalt de film het boek niet.
    Aan te bevelen juist voor degenen die een onafhankelijk Catalonië wensen en dit baseren op het vroegere Catalaanse ¨koninkrijk¨. Weinig romantische tijden waren dat en het toont vandaag van geen enkele realiteitszin hiernaar terug te verlangen.

  3. Ik kijk uit naar de verfilming van deze ronduit, aanbevolen roman. Roman zelf komt traag op gang maar wordt een wervelend verhaal. Bedankt voor het goede nieuws

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken