Search
menu
Search

Televisieserie over het boek “Kathedraal van de zee” deze maand eindelijk te zien in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Televisieserie over het boek “Kathedraal van de zee” deze maand eindelijk te zien in Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ergens in deze maand mei zal de langverwachte Spaanse televisieserie “Catedral del mar” eindelijk op Antena3 te zien zijn. Na een lange vertraging en problemen bij de opnames zal dan nu eindelijk de verfilming van het goed verkochte boek “Kathedraal van de zee” van schrijver Ildefonso Falcones op de Spaanse en wereldwijde televisie te zien zijn.

Het boek “Kathedraal van de zee” werd in 2006 gelanceerd en wist daarna meer dan 6 miljoen keer verkocht te worden in meer dan 43 landen, waaronder ook in Nederland en België. Het werd voor de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones een bestseller en zijn grote succes en dus moest er ook een verfilming komen.

Dat is gebeurd in de vorm van een achtdelige serie die in Spanje vanaf deze maand vanaf woensdag 23 mei op Antena3 uitgezonden zal worden en wereldwijd vanaf september 2018 bij Netflix.

In de serie spelen de Spaanse acteurs en actrices Aitor Luna, Michelle Jenner, Daniel Grao, Pablo Derqui, Ginés García Millán en Silvia Abascal de hoofdrollen. Er werden voor deze serie opnames gemaakt op verschillende plaatsen in Spanje zoals in Extremadura, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Madrid, Aragón en natuurlijk in Catalonië en uiteraard in Barcelona.

Verhaal

Het boek en dus ook de serie is gebaseerd en speelt zich grotendeels af rondom de kathedraal Santa María del mar in de wijk El Born in Barcelona. Voor diegene die niet meer weten waar het boek over gaat of het nog steeds niet gelezen hebben, hier een kort overzicht van het verhaal.

Begin veertiende eeuw. Het Catalonië bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Van oudsher maken feodale edelen en leenheren er de dienst uit, maar steeds meer rijke kooplieden eisen de macht in Barcelona op. Ook de status van de Joden en de toenemende dreiging van de Inquisitie zijn factoren van belang. Tegen deze achtergrond speelt de meeslepende roman De kathedraal van de zee. Wie erin slaagt een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, is vrij mens volgens het plaatselijk recht.

De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt zo zijn babyzoon Arnau van een leven als lijfeigene. Het kind groeit op in de bruisende binnenstad, waar een kathedraal in aanbouw is: de Santa María del Mar. Samen met zijn boezemvriendje Joan werkt hij mee; hun vriendschap is voor Arnau de bodem van zijn bestaan. In de loop der jaren gaat het Arnau als vrij man voor de wind: hij overleeft honger, oorlog en zelfs de zwarte dood. Maar dan belandt hij door verraad in de kerkers van de Inquisitie. Wat is zijn oude vriendschap met Joan nog waard?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?