skip to Main Content
Twee Belgen komen om het leven bij vliegtuigongeval in Andorra
Diari d'Andorra

Twee Belgen komen om het leven bij vliegtuigongeval in Andorra

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Belgen komen om bij vliegongeval Andorra

Diari d’Andorra

LERIDA – Bij een ongeval met een lichtgewicht vliegtuigje zijn twee Belgen om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats op het vliegveld Andorra-La Seu toen de inzittenden testvluchten uitoefenden en door nog onbekende reden met de neus naar de grond naast de landingsbaan terecht kwam.

De krant Diari d’Andorra schrijft over twee doden, te weten de 64-jarige vaatchirurg Philippe Gutwirth en de 75-jarige gepensioneerde Joseph Gilman. Beiden hadden de Belgische nationaliteit en waren inwoners van Andorra.

Het is nog niet zeker wat er fout is gegaan maar de twee Belgen waren de hele woensdagochtend al bezig met testvluchten op het kleine vliegveld Andorra-La Seu. Rond 11 uur ‘s-morgens overleden de mannen met een ultralight vliegtuigje wat door nog onbekende reden naast de landingsbaan met de voorkant op de grond tot stilstand kwam.

De specialisten zullen nog moeten uitzoeken wat er fout is gegaan maar de eerste aanwijzingen wijzen erop dat het noodmechanisme voor de stoelen niet werkte toen het vliegtuig bij het landen of opstijgen neerstortte. Hierdoor kwamen beide Belgen vast te zitten en overleden ze ter plaatse aan de verwondingen. Meer nieuws is op dit moment nog niet bekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken