skip to Main Content

Mijas verwijdert reclameborden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MIJAS – (Else Beekman) Het nieuwe bestuur van de gemeente Mijas aan de Costa del Sol heeft besloten om spoedig alle reclameborden langs openbare wegen die niet aan de regels voldoen te gaan verwijderen. Met dit initiatief hoopt de gemeente het uiterlijk van de openbare weg en de veiligheid met name rond kruispunten te verbeteren.

Volgens de wethouders van de openbare weg, Carlos Gonzales en die van Urbanismo, Manuel Navarro, zullen alle eigenaren van de commerciële borden de komende dagen per brief worden geïnformeerd.

Ze krijgen een termijn van 15 dagen om ervoor te zorgen dat ze aan alle regels van de gemeente voldoen. Lukt ze dat niet, dan worden ze beboet op basis van bestaande regelgeving.

De ‘illegale’ borden staan met name rond de N-340 langs de kust rond La Cala en Calahonda alsook langs de Camino viejo de Coín. Ook de borden in de nabije omgeving van Mijas Pueblo, zullen eraan moeten geloven.

Slecht imago

Zeker gezien het feit dat dit dorpje tot historisch artistiek erfgoed is verklaard en het grootste deel van zijn inkomsten verkrijgt uit het toerisme. Volgens Navarro kan Mijas zich geen slecht imago door duizenden reclameborden permitteren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend