skip to Main Content

Nog steeds 800.000 nieuwbouwhuizen te koop in Spanje, met name aan de kust

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) In Spanje staan nog minstens 800.000 nieuwbouwwoningen en appartementen te koop. 85% daarvan bevind zich aan de Spaanse kust, zo meld men in een onderzoek van de CatalunyaCaixa. Gedurende dit jaar zijn er 2.000 nieuwbouwhuizen en appartementen verkocht en verwacht wordt dat de prijzen minstens nog eens 10% moeten dalen.

Het onderzoek van CatalunyaCaixa analyseert de “stock” van nieuwbouwwoningen in Catalunya en de rest van Spanje waarbij opvalt dat het merendeel van de lege nieuwe woningen te vinden zijn aan de Spaanse kust, te weten 85%. Daarnaast staan er ook veel nieuwe woningen te koop in Madrid, Castilla y León en enkele delen van het noorden van Spanje. Er wordt speciaal melding gemaakt van de regio Castellón waar in 2010 maar liefst 12.000 nieuwe woningen bij zijn gekomen terwijl er daar ook al zo veel leeg en te koop staan. De reden daarvoor is omdat de bouwwerkzaamheden van deze huizen al voor de economische crisis waren begonnen en in 2010 werden afgemaakt.

Andere regio’s waar veel nieuwbouwwoningen te vinden zijn, zijn onder andere Sevilla, Alicante, Toledo, Almería en Murcia. In Catalunya sprint het zuiden van de provincie Tarragona eruit waar in de regio Tortosa 9% van alle huizen leeg staat terwijl dat in het noorden van Catalunya, in de regio Figueres (Girona) 4,4% is.

Prijsdalingen

Volgens het onderzoek moeten de nieuwe woningen minstens met 10% in prijs dalen om met succes verkocht te kunnen worden. Op deze manier komen de prijzen van de nieuwbouwwoningen en appartementen weer op het niveau van de periode 1998-2003, de jaren voor de “boom inmobiliario” oftewel de jaren waarin de prijzen flink stegen en er veel huizen werden verkocht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend