skip to Main Content
Ludieke actie tegen hondenpoep in Madrid

Ludieke actie tegen hondenpoep in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

reuzenkak1aMADRID – Een bewustmakingscampagne is in de plaats Torrelodones, regio Madrid, begonnen om hondenbaasjes bewust te maken dat zij het “kakje” van hun hond moeten meenemen.

Het initiatief kreeg de naam ‘Leg een ei’ (Spaans: Poner un huevo) en loopt nu een aantal weken en het enorm grote plastic drol ligt op een aantal plaatsen in de stad. Momenteel is de grote drol echter verdwenen en men denkt dat het gestolen is.

Gemeenteraadsleden proberen de inwoners te overtuigen om het “vuil” van hun huisdier mee te nemen. Dit is belangrijk want momenteel ruimen gemeentewerklieden een halve ton per dag aan hondenpoep op.

In de gemeente zijn er ongeveer 6.000 honden die allemaal samen ongeveer 15.000 aparte kakjes produceren en dat levert heel wat werk op om die allemaal te verwijderen.

De lokale autoriteiten gaan nu ook camera’s gebruiken en het bedrijf dat de reuzekak geleverd heeft wil hem nu ook gratis vervangen. De campagne kan ook op Twitter gevolgd worden onder de hashtag #nomascacas.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken