skip to Main Content
Nederlandse brouwt met succes haar eigen bier in de Montes de Málaga

Nederlandse brouwt met succes haar eigen bier in de Montes de Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cabra-azul1aMÁLAGA – Er zijn Nederlanders die in Spanje gaan wonen en een makelaar beginnen, een B&B opzetten of in het toerisme gaan werken maar de 41-jarige Liz Luyben dacht daar anders over en is een bierbrouwerij begonnen in het bergdorp Comares in de Montes de Málaga. Hier maakt zij onder de noemer “La Cabra Azul” (De blauwe geit) haar eigen bier en verkoopt zij dat met succes in Spanje.

Liz Luyben begon twee jaar geleden in juni 2014 haar eigen bier te brouwen in de brouwerij La Cabra Azul. Sindsdien is het biermerk dankzij hard werken steeds populairder geworden in de omgeving van Comares en langs de Costa del Sol maar nu is het tijd om de grenzen over te gaan en verder te denken.

Op de restaurantkrant.nl is te lezen dat de in 1975 geboren Nederlandse al tijdens haar studietijd in Amsterdam was begonnen met het brouwen van haar eigen bier wat ze toen deed in de badkuip. Tien jaar geleden verhuisde Liz echter van Amsterdam naar de Montes de Málaga en geniet daar nog steeds van het leven. Een ding viel haar echter al snel tegen en dat was het Spaanse bier zoals van Cruzcampo of Alhambra, bieren die veel gedronken worden in het zuiden van Spanje.

Aangezien ze wel van een biertje houdt en de kennis had besloot ze om opnieuw haar eigen bier, geheel naar eigen smaak, te gaan brouwen. Het bier moest een naam krijgen en dat werd La Cabra Azul wat zoveel betekend als De blauwe geit. Liz gebruikt alleen lokale ingrediënten voor haar bieren zoals de amandelbloesem en mango wat haar een naam heeft opgeleverd in de omgeving. De Spanjaarden zijn dan ook gek op het Nederlandse/Spaanse bier.

Naast haar eigen bier maken heeft Liz ook een boek geschreven over het wel en wee van bierbrouwen in Andalusië en de hele beerscene die in het zuiden van Spanje te vinden is. Lees meer over Liz Luyben en haar bier op deze website of bezoek de website van La Cabra Azul – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken