skip to Main Content
Spaanse politie pakt Nederlandse topcrimineel op in Torremolinos

Spaanse politie pakt Nederlandse topcrimineel op in Torremolinos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

politie18aMÁLAGA – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de Nederlandse autoriteiten de Nederlandse topcrimineel Emiel Brummer opgepakt. De 42-jarige crimineel werd al in april gearresteerd in Torremolinos maar het nieuws werd pas deze donderdag bekend gemaakt. Emiel staat bekend als de rechterhand van de beruchte Britse topcrimineel Robert Dawes die wordt verdacht van een internationale drugshandel en al eerder in november vorig jaar in Spanje werd gearresteerd.

De Nederlandse crimineel Emiel Brummer wordt gezien als de handlanger van de Britse drugscrimineel Robert Dawes. Beide heren werden al jaren door Europol gezocht voor drugshandel, afpersing en moord. Men verdenkt Emiel ervan dat hij samen met Robert minstens 15 mensen heeft neergeschoten.

Nadat de 42-jarige Nederlandse crimineel was gearresteerd werd hij verhoord door de Spaanse Guardia Civil maar direct aan Nederland uitgeleverd. Momenteel bevindt Emiel Brummer zich dan ook ergens in Nederland waar hij door justitie wordt verhoord.

De Britse handlanger van Brummer was al in november in zijn luxe villa in Benalmádena aangehouden waar hij samen met zijn familie en vele bodyguards woonde. Robert Dawes wordt gezien als een van Europa’s grootste criminelen en de aanhouding van de Brit is voor de politie uitstekend nieuws. Het duurde jaren om de Brit te achterhalen waarna ook de Nederlandse crimineel gevonden kon worden.

Beide mannen worden ervan verdacht om op grootschalige wijze te hebben gehandeld in cocaïne en andere drugs. Hierbij lieten ze volgens justitie minstens 15 doden achter. Naast de vermelding van de zogenaamde Zuid Amerikaanse D-Familiy criminelen worden door de Spaanse justitie ook links gelegd met een Nederlandse motorclub – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken