skip to Main Content
Passagiers zetten trein nabij Barcelona stil omdat de airco niet werkte en het bijna 40 graden in de coupé was

Passagiers zetten trein nabij Barcelona stil omdat de airco niet werkte en het bijna 40 graden in de coupé was

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Boze passagiers in een regionale trein hebben op het traject tussen Manresa en Vilafranca del Penedés een trein laten stoppen omdat de airconditioning het niet deed. Nu klinkt dat op zich raar ware het niet dat de temperatuur in de treincoupés al snel opliep naar 38 graden of meer en het niet meer te harden was. Net zoals praktisch heel Spanje is het ook in de provincie Barcelona enorm warm en heeft men te maken met de gevolgen van de huidige hittegolf.

Tot twee keer toe moesten de oververhitte passagiers aan de noodrem trekken om de Rodalies R4 trein te laten stoppen omdat men bijna stikte in de hoge temperaturen in de coupés. Het probleem was niet alleen dat de airconditioning niet werkte maar het hele ventilatiesysteem kapot was en de ramen niet open konden. Dit zorgde ervoor dat het verstikkend warm was in de coupés waarbij sommige oudere passagiers het flink benauwd kregen.

Daarop besloot men de trein te laten stoppen waardoor de deuren open zouden kunnen om te ventileren. Overigens stond de trein ook nog eens meer dan 30 minuten stil bij een treinstation omdat de trein moest wachten op een andere trein die gebruik maakte van het spoor. De passagiers mochten gedurende die tijd niet uit de trein en ventilatie was er niet.

Uiteindelijk kwam de technische dienst naar de trein kijken om het defecte systeem weer aan de praat te krijgen waarna de trein alsnog, weliswaar met vertraging, het traject kon vervolgen en de passagiers op hun eindbestemming uit de “tren del infierno” konden stappen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken