skip to Main Content
Cristiano Ronaldo accepteert twee jaar celstraf en boete van 18,8 miljoen euro vanwege fraude
Europa Press

Cristiano Ronaldo accepteert twee jaar celstraf en boete van 18,8 miljoen euro vanwege fraude

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Cristiano Ronaldo accepteert twee jaar celstraf

Europa Press

VOETBAL – De Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo van Real Madrid heeft een deal gesloten met de Spaanse belastingdienst. Hij werd onderzocht vanwege een miljoenen belastingfraude van 14,7 miljoen euro. Blijkbaar heeft hij nu een deal gesloten waardoor hij een bedrag van 18,8 miljoen euro moet betalen én daarnaast een celstraf krijgt van twee jaar.

Net zoals bij Lionel Messi zal Ronaldo ook niet de gevangenis in hoeven te gaan aangezien de celstraf twee jaar is en hij nooit eerder betrokken is geweest met justitie. Waar hij echter niet onderuit komt is de boete van 18,8 miljoen euro die hij zal gaan betalen vanwege een belastingfraude van 14,7 miljoen euro, een bedrag wat de Portugese speler verlaagd kon krijgen naar 5,7 miljoen euro.

Met deze deal wil Cristiano Ronaldo van al het gedonder rondom de belastingfraude af zijn, iets wat in zijn ogen nooit heeft plaatsgevonden overigens. Het hoge bedrag wat Ronaldo nu aan de belastingdienst zal betalen is het bedrag wat hij gefraudeerd heeft plus rente en boete wat dus neerkomt op 18,8 miljoen euro.

De belastingfraude gaat om een periode tussen 2011 en 2014 waarbij hij via verschillende offshore bedrijven geld wat hij verdiend heeft met zijn imago- of beeldrechten weg sluisde en zo niet aan de Spaanse belasting op gaf.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. oh jobke of wie je nu ook bent, nu sla je die bal helemaal mis
  ben een heel bescheiden vrouw die samen met mijn gezin al jaren in spanje wonen
  volg spanje vandaag zonder veel te reageren, dat zou u toch al moeten weten, heb het totaal niet nodig om een andere naam te gebruiken maar denk zoals u wil, mijn probleem is het alvast niet
  tot binnen enkele maanden misschien, en het zal chris zijn he

  1. Tot binnen enkele maanden?
   Jopke is al in Spanje hoor.
   En hoe hij zich noemen wil hier, is toch een eigen vrije keuze zo lijkt me.
   Maar misschien kan je commentaar geven over het artikel??
   Want dat zie ik nog niet.

   Ik zeg eerlijk, ik ben geen fan van Ronaldo, maar ik weet wel dat hij heel actief is met het steunen van stichtingen etc. waarmee hij mensen helpt die het minder getroffen hebben in het leven. Alle maniertjes en zo van hem, dat mag die achterwege laten, maar helaas liegen feiten niet en is het wel 1 van de beste voetballers en meest succesvolle ook van de afgelopen jaren.

   Maar inderdaad, hij moet wel enorm slechte adviseurs hebben gehad, mijn klanten overkomt dit niet hahahaha. Want het is heel simpel om binnen de wetten te blijven en toch je belastingen goed onder beheer te hebben en weten wat je doen moet.

  2. Och geen probleem hoor chris en ik kan er inderdaad van denken wat ik wil net zoals iedereen hier. Voor hetzelfde kan het namelijk zijn dat jij de vrouw van der leo bent he hahaha. En, oh ja: de naam is jopke met een p (gelukkig niet met 2 p’s of der leo was ook nog kwaad op mij en dat wil ik niet he)…

   1. ff over het artikel. Ook ik ben geen fan van Ronaldo (gedraagd zich beetje te macho) maar hij is wel een kei in zijn vak. Toch zie ik liever die Argentijn spelen, die gedraagd zich iets bescheidener. Maar ik dacht dat die ook al met de Spaanse fiscus in aanraking was geweest of vergis ik me nu?

 2. Ronaldo heeft belasting adviseurs in dienst. Die gaat hij echt niet vertellen dat ie geen belasting wil betalen. Zo werkt het niet. Die adviseurs regelen voor hem wat wel en niet kan. Ik denk dat die adviseurs nu een groot probleem hebben.

 3. Hebben jullie hem gezien gisteren in de wk tegen het Spaanse elftal?
  Wat een geweldige vakman! De beste ter wereld. Rekenen kan hij blijkbaar niet. Nou ja een mens kan niet overal goed in zijn. De belastingdienst heeft in elk geval een heel goeie klant aan hem. Misschien wel de beste. Haha

 4. DAT IS ECHT ZIELIG VOOR DEZE PERSOON, HIJ HEEFT HET TOCH AL ZO SLECHT MET ZIJN UITKERING. WAAR MOET HIJ ZO,N BEDRAG NOU VANDAAN HALEN. IK DENK OOK DAT HIJ NU HUURSUBSIDIE MOET AANVRAGEN, ZIELEPOOT.

 5. Heerlijk toch die topsport! Een gezonde geest in een gezond lichaam. En zo ontspannend om naar al die belastingontduikers en hun theatertrucs te kijken! Sport verbroedert. Vooral ook met de belastingdienst.

 6. Ongelovelijk dat zulke figuren vrij rond mogen blijven lopen, moet je zelf eens doen dan je gelijk 10 jaar te brommen.

  1. Ja, leo, jij moet je daar over druk maken man.
   Jij hebt zoveel geld verdient in Spanje.
   Oh ja, is het leo bashen?, nee dat mag niet.
   Dus ik zeg, leo is geen Ronaldo dus Ronaldo wint

    1. Chris: ook nog een vriendje of trolleke van der leo zeker? Ja we beginnen stilaan de namen te herkennen. Even grote dikke terug zou ik zeggen en ook zvg

    2. Chris kan geen NL schrijven kennelijk…
     Het is niet ¨wat ben jij een dikke lul¨ maar….¨wat heb jij een dikke lul¨…en bedankt voor het compliment….en lees ff de rest van nega-leo zijn commentaren, dan snap je wel waarom mensen zo op hem reageren. Oh nega staat voor negatief, maar vanaf nu is het dus nege-leo en niet mega-leo.

     Jopke je hebt er weer een fan bij man hahahaha….ene Chris of chris…en toeval of niet, net als nega-leo schrijft ook chris zijn/haar/het naam met een kleine letter, dus ik denk dat je volkomen gelijk hebt Jopke

     1. Ha het was jou ook opgevallen met die kleine beginletter. Ik denk dat er nog eentje tussenzit: michel soms?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken