skip to Main Content
Belgische toerist zwaargewond na balconing op Ibiza
Voorbeeldfoto / Archief

Belgische toerist zwaargewond na balconing op Ibiza

IBIZA – Op het Balearen eiland Ibiza is een 29-jarige Belg die op vakantie was zwaargewond opgenomen in het lokale ziekenhuis. De man sprong van de eerste verdieping van een appartementencomplex in Platja d’en Bossa in het zwembad maar raakte met zijn hoofd de grond. Hij is het nieuwste slachtoffer van het gevaarlijke balconing.

Zoals de lokale krant schrijft verblijft de 29-jarige Belgische toerist in een appartementencomplex in de toeristische zone van Platja d’en Bossa. Vrijdag op zaterdagnacht rond 4.30 uur kreeg 112 een melding binnen van een zwaargewonde man. Het bleek om de Belg te gaan.

De toerist was vanaf het balkon van zijn appartement op de eerste verdieping naar beneden gesprongen met als doel te belanden in het zwembad. Hij kwam echter met zijn hoofd hard op de grond terecht waarbij hij zwaargewond raakte en in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht.

Zoals de kranten schrijven gaat het om een nieuw slachtoffer van het populaire maar gevaarlijke balconing, een trend bij toeristen waarbij het de bedoeling is van een balkon (of dak) te springen om in het zwembad te belanden. Daarbij zijn al tientallen gewonden en diverse doden gevallen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Ga dat ff lekker ver weg doen waar niemand er last van heeft. Van een rotspunt in zee of zo. Gaat het fout kan je ook een anderen niet shockeren .

 2. kijk eerst naar jezelf voordat je een ander gaat beoordelen.

  08 juni 2011 20:54

  2

  2

  1

  Reacties

  Waar mensen leven worde fouten gemaakt en gezondigt, iedereen weet diep van binnen dat hij of zij wel eens gezondigt heeft of fouten heeft gemaakt, maar we doen vaak naar de buitenwereld of wij goed zijn en andere mensen kunnen veroordelen.
  Ik wens iedereen veel liefde en gezondheid toe.

 3. Wat een achterlijk zielige reacties hier, ga je schamen zeg… Iedereen kan een keer over zijn limiet gaan en iets doms doen. Dit is ongelofelijk triest voor hem, de betrokkenen, zijn naasten en familie. Denk even na met wat je zegt, stel je voor dat het één van je eigen vrienden is op je vrijgezellenfeest, of je broer/zus of weetikve in je familie is met een dronken bui. Wees niet zo kortzichtig, pffffff

 4. Stommelingen. Eerst zuipen ze zich klem en dan zulke stomme dingen.
  Lekker laten betalen voor de hulpdiensten. En hopelijk zitten die kosten niet in z’n ziektekostenpakket,
  Dan leert ie et wel af. Als hij überhaupt nog weer aan zwemmen toekomt.

 5. Dusse…..de Belgen zijn minder stom dan Duitsers, Nederlanders en/of Engelsen….? Ik kom niet meer bij!!!! Zeker ook gezien het belabberde nederlandse taalgebruik.

 6. Totaal geen medelijden voor zulke nullen.
  Een jaar of negen geleden waren we op hotel en daar waren ontzettend veel engelsen en die sprongen tot zelfs van het tweede en derde verdiep in het zwembad.
  Heeft zeker 20 minuten geduurd voor die van het hotel ingrepen.Als ik het niet zelf had gezien had ik het niet geloofd.Levensgevaarlijk

  1. Wat een onzin in mijn buurt wonen ook wat jongere Belgen en die doen ook geheel geen gezonde dingen. Het heeft niets te maken uit welk land je komt idioten heb je overal. En wiet roken en drinken doen ze tegenwoordig in elk land en op vakantie of elders gaan ze domme dingen doen om vooral maar de aandacht te krijgen. Als ze niet onder invloed van zouden zijn kregen we een heel ander plaatje.

 7. Risico’s nemen horen bij elke leeftijd……in ieder geval een onvergetelijke vakantie dat hoop ik in ieder geval nog voor hem!!

  1. Allebei: Stom & Dronken!
   Levensgevaarlijke combinatie die de meesten op hun 29ste wel vermijden. Maar uitzonderingen bevestigen de regel!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken