De gevaarlijkste weg met 365 bochten van Spanje

De gevaarlijkste weg met 365 bochten van Spanje
Beeld: gran-canaria-info

LAS PALMAS – De GC-200 weg tussen de gemeenten Agaete en La Aldea op het Canarische Eiland Gran Canaria wordt omschreven als de gevaarlijkste weg van Spanje. Degene die deze weg door het Natuurpark Tamadaba al eens heeft gereden zal er zeker een schouderblessure aan over hebben gehouden want het deel tussen deze twee dorpen heeft maar liefst 365 bochten.

De weg tussen Agaete en La Aldea in het noordwesten van Gran Canaria is zo’n 50 km lang, heeft 365 bochten en aan de ene kant de hoogte van het Tirma gebergte en aan de andere kant de diepte van de Atlantische Oceaan. Tot 1970 ontbrak het op deze weg aan een degelijke wegafscheiding waardoor er zo’n 40 doden waren te betreuren toen deze met de auto in zee of op de rotsen belanden.

Vanwege het hoog aantal dodelijke verkeersslachtoffers werd deze weg omschreven als de gevaarlijkste weg van Spanje. Tegenwoordig is er wel een degelijke wegafscheiding en is het wegdek aanzienlijk verbeterd maar is het nog steeds toegestaan om 80 km/uur te rijden. Die snelheid is moeilijk te halen met de 365 bochten (voor elke dag van het jaar een bocht) die vaak zo scherp zijn dat er flink geremd en geschakeld moet worden.

De bochten zijn al erg maar de berg zorgt er ook voor dat er regelmatig kleinere en grote rotsen en gesteente naar beneden komt en op het wegdek terecht komt. Er vinden zo’n 150 aardverschuivingen per jaar plaats waardoor de weg op sommige momenten dagenlang is afgesloten.

Gedurende jaren was er geen andere mogelijkheid om van het ene dorp naar het andere te rijden maar nu is er de GC-2 weg die vanaf La Aldea tot halverwege de oude route tot El Risco te rijden is. Hierdoor kan het ergste deel van de weg, de 16 km waar de meeste aardverschuivingen plaatsvinden, vermeden worden en wordt de reistijd aanzienlijk verkort.

Als je echter Gran Canaria bezoekt en een rondreis wilt maken met de auto of motor om het eiland te leren kennen, dan moet je zeker deze weg met 365 bochten niet overslaan. Het is de moeite waard … als je geen haast hebt en van het uitzicht met uitzicht op het buureiland Tenerife wilt genieten.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Deze weg is reeds jaren afgesloten. Nu is er een autostrade, met tunnels door de bergen, die La Aldea verbindt met Agaete.

Inderdaad, een levensgevaarlijke weg mocht ik zelf enige tijd geleden ondervinden. Ik reed bergopwaarts met geringe snelheid en de oceaan rechts naast me. Vrachtwagen komt naar beneden door de bocht en dik over de witte streep. Ik heb een engeltje gehad. Tip als je de weg toeristisch wilt zien, hou de berg rechts van je als je naar beneden rijd. Extra advies, tragisch bij de diverse mooie uitzichtpunten naar de oceaan komt het voor dat ouders hun kinderen even uit het oog verliezen op dat moment, er is weinig tot geen fysieke bescherming aanwezig. Monumenten van kinderen die verongelukt zijn… Lees verder »

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.