Search
menu
Search

Spaanse eilanden erg populair bij Europeanen deze zomer

Spaanse eilanden erg populair bij Europeanen deze zomer
Beeld: Tenerife / 123rf

Spaanse eilanden erg populair bij Europeanen deze zomer

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De zomer staat voor de deur en nu de reisbeperkingen afnemen en de vaccinatiecampagnes op gang zijn, staat een vakantie op een eiland bij iedereen hoog op de verlanglijst. In Europa alleen al zijn er honderden eilanden om uit te kiezen en heeft elk land zijn favoriete eiland-bestemming. Terwijl sommige landen liever naar verre oorden reizen, blijven anderen liever wat dichter bij huis.

Met dat in het achterhoofd heeft Musement, het digitale boekingsplatform voor activiteiten over de hele wereld, een kaart van Europa gecreëerd met daarop de favoriete eiland-bestemmingen van 44 Europese landen. Om te weten te komen welk Europees eiland het populairst is in elk land, werd het Google-zoekvolume voor 200 Europese eilanden (exclusief eilandstaten) in de aanwezige landen geanalyseerd.

De kaart toont interessante resultaten. Een aantal eilanden zijn overduidelijk favoriet in meerdere landen, maar er zijn ook een paar minder bekende bestemmingen die het ontdekken waard zijn.

De populairste eilanden van Europa

Ondanks zijn kleine oppervlakte van 76 km² is Santorini een veelzijdige bestemming en het favoriete eiland van maar liefst elf Europese landen, waaronder Frankrijk, Hongarije en Noord-Ierland. Dit eiland, dat deel uitmaakt van de Griekse Cycladen, biedt imposante uitzichten, vulkanische stranden, romantische zonsondergangen en bekroonde restaurants. Het is dus geen verrassing dat het als winnaar uit de bus is gekomen.

Het op een na meest gezochte eiland in Europa is Tenerife. Het Canarische eiland is niet alleen in Spanje zelf favoriet, maar ook in vijf andere landen, waaronder België. Natuurwonderen zoals de Teide, het milde klimaat, droomstranden en een verscheidenheid aan recreatiemogelijkheden verklaren zijn populariteit.

Spaanse eilanden populair

In 11 van de 44 landen op de kaart is het favoriete eiland Spaans. Na Tenerife is Mallorca het populairste eiland, favoriet bij Duitsers en Wit-Russen. Naast de bijna 300 stranden biedt het eiland een breed scala aan culturele en natuurlijke attracties. Het Tramontana-gebergte, de Grotten van Drach, de kathedraal of het Bellver-kasteel zijn daar goede bewijzen van. Maar dat is nog niet alles, Ibiza, Menorca en Lanzarote hebben ook een plaatsje op de kaart verdiend.

Nederlands favoriet

Hoewel reisbeperkingen opgeheven worden en het verlangen naar buitenlandse bestemmingen steeds groter wordt, is een vakantie in eigen land nog steeds een optie voor veel Nederlanders. Gelukkig heeft Nederland naast een lange kustlijn en prachtige natuur zelf ook een aantal verrassende eiland-bestemmingen. Texel is niet alleen het grootste Waddeneiland van ons land, maar het is ook het meest gezochte Europese eiland onder de Nederlanders.

Bestemmingen om ontdekt te worden

Naast de voor de hand liggende Griekse, Spaanse en Italiaanse eilanden, toont de kaart ook minder bekende bestemmingen. Dit zijn goede opties voor reizigers die na de lockdown op zoek zijn naar rustigere plekken. 

Het Noorse Senja, of “Noorwegen in het klein”, betovert zijn bezoekers met indrukwekkende fjorden, een blauwe zee en groene natuur. Hiiumaa, de favoriet van de Esten, verrast met zijn historische vuurtorens en de langste ijsweg van Europa. De favoriet van de Denen, Bornholm, wordt ook wel zonneschijneiland genoemd, heb je nog meer redenen nodig om er naartoe te gaan?

eilanden
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?