Ministerie bevestigt dat iedereen in Spanje een vierde corona-prik kan laten zetten

Ministerie bevestigt dat iedereen in Spanje een vierde corona-prik kan laten zetten
Beeld: 123rf

Ministerie bevestigt dat iedereen in Spanje een vierde corona-prik kan laten zetten

MADRID – Het aantal corona-besmettingen in Spanje is weer aan het stijgen naar 36.133 per week. Officieel worden alleen nog de besmettingscijfers van 60-plussers bijgehouden in Spanje wat in dit geval 18.574 personen waren. Het Ministerie van Volksgezondheid vreest echter dat er een nieuwe coronagolf aan zit te komen en dus werd bekend gemaakt dat iedereen in Spanje een vierde corona-prik kan laten zetten.

Op dit moment zijn er in Spanje 40.527.090 personen van 5 jaar en ouder die volledig gevaccineerd zijn met twee corona-prikken, dat is 87% van de bevolking van 5 jaar en ouder als men rekening houdt met 47.398.695 inwoners (2020). Er zijn daarnaast 25.190.614 personen die ene boosterprik hebben laten zetten, 53,1% van alle inwoners van Spanje.

Het Ministerie van Volksgezondheid vreest echter dat er na de zomer meer besmettingen bij zullen komen. Om te voorkomen dat wellicht de ziekenhuizen en de intensive care weer te maken krijgen met stijgingen in het aantal patiënten, zal waarschijnlijk (datum nog onbekend in afwachting van eventuele nieuwe corona-varianten) in de herfst gestart worden met een campagne waarbij alle inwoners van Spanje een vierde corona-prik, tweede booster-prik of herhaalprik kunnen laten zetten.

Op dit moment wordt de vierde coronaprik in Spanje alleen gezet bij 80-plussers, bewoners van verpleeghuizen en personen die vanwege hun leeftijd of specifieke aandoening een groter risico op ernstige ziekte hebben als zij besmet raken met het coronavirus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.