skip to Main Content
Overzicht van Facebook groepen voor Nederlanders en Belgen in Spanje

Overzicht van Facebook groepen voor Nederlanders en Belgen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

nederlandbelgie2aMADRID – Facebook … is er nog iemand die daar geen gebruik van maakt? Facebook heeft meer dan één miljard gebruikers waarvan miljoenen Nederlanders en Belgen waarvan weer duizenden die in Spanje wonen, werken, een bedrijf hebben of gewoon heel vaak op vakantie of zakenreis komen. Aangezien niet iedereen alles kan weten over Spanje is het af en toe makkelijk om je te richten tot andere landgenoten die in Spanje wonen of daar vaak komen.

Buiten het feit dat er speciale Spanje forums zijn waar men terecht kan met vragen en/of opmerkingen over van alles en nog wat dat met Spanje te maken heeft, zijn er ook tientallen Facebook groepen waar iedere Spanjeliefhebber zich toe kan richten. Het enige wat je vaak moet doen is lid worden van zo’n gesloten of publieke groep waarna je vragen en/of opmerkingen kunt plaatsen waarbij andere Spanjeliefhebbers en kenners weer antwoorden zullen hebben.

Har Noordhuis van de openbare groep “Overzicht NLD/Groepen in Spanje” heeft een aantal van deze groepen op een rijtje gezet en wij van SpanjeVandaag willen er graag een paar uithalen die wellicht interessant kunnen zijn voor de lezer. Heb je zelf nog meer tips en of opmerkingen, dan kun je die altijd op Facebook plaatsen, onder dit bericht als opmerking of in een van de genoemde groepen. In de lijst staan echter ook groepen die door de redactie van SpanjeVandaag ook vaak bezocht worden.

Bijna alle groepen die hieronder vermeld worden zijn bedoelt voor het verstrekken en/of inwinnen van informatie over het leven, werken en wonen in Spanje. De meeste groepen staan pure advertenties en reclame niet toe en die berichten worden meestal dan ook verwijderd. Er zijn genoeg andere groepen waar het plaatsen van advertenties en reclame wel is toegestaan, zoals die Facebook groepen waar men woningen kunt zoeken/aanbieden of de marktplaatsen voor de verkoop/verhuur voor van alles en nog wat.

Nederlanders en Belgen in Spanje (7.400+ leden)

Op de Facebook groep Nederlanders en Belgen in Spanje is een handige kaart te vinden waarop je kunt zien waar de Nederlandse en Belgische leden van deze besloten groep wonen in Spanje. Je kunt jezelf bij de beheerder Claus van Mierlo aanmelden die jou dan op de kaart plaatst. Op deze manier kun je zien wie er nog meer in jouw buurt woont en kun je eventueel contact met hen zoeken. In de groep zijn verder berichten, vragen, opmerkingen, ideeën, tips en verhalen te lezen van de leden. Het is zeker weten een handige bron van informatie en een mooi startpunt, ook omdat dit de grootste groep is op Facebook (althans voor Nederlanders en Belgen in Spanje). Klik hier voor de Facebook link.

Nederlandse ondernemers in Spanje (699+ leden)

In de Facebook groep “Nederlandse ondernemers in Spanje” kunnen ondernemers die een bedrijf hebben in Spanje zich aanmelden en hier hun bedrijf promoten aan de rest van de leden. Ondanks het feit dat de titel aangeeft dat het alleen om Nederlanders gaat kunnen uiteraard ook Belgische ondernemers in deze groep terecht om hun bedrijf te promoten en aan de wereld kenbaar te maken. De groep wordt beheert door Remco Stoffer van SpanjeVandaag (haha deze site dus), SpanjeAdvertenties, WikiSpanje en SpanjeBedrijvengids.nl waar bedrijven van Nederlanders en Belgen in Spanje zich GRATIS kunnen aanmelden. Klik hier voor de Facebook link.

Ondernemen in Spanje (2.130+ leden)

De Facebook groep “Ondernemen in Spanje” is te vergelijken met de vorige groep en ook in deze openbare groep kunnen Nederlanders en Belgen die een bedrijf hebben in Spanje zich aanmelden om zo hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Zoals de beschrijving van de groep aangeeft, is de groep bedoeld om ondernemende Nederlanders en Vlamingen in Spanje met elkaar in contact te brengen zodat ze elkaar, in deze niet al te makkelijke tijden, kunnen helpen. Klik hier voor de Facebook link.

Bedrijven voor bedrijven in Spanje (700+ leden)

Net zoals de voorgaande groepen richt deze Facebook groep zich tot de leden die een bedrijf hebben in Spanje en graag in contact willen komen met andere Nederlandse en Belgische ondernemers in het land. Op deze manier kan men elkaar aanvullen, informatie en contacten uitwisselen en is het een bron van informatie voor startende ondernemers die weer contact met de reeds gevestigde bedrijven kunnen opnemen. Klik hier voor de Facebook link.

Nederlandstaligen die wonen in Spanje (4.900+ leden)

Deze groep is tevens bedoelt voor Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen en graag met elkaar in contact willen komen om ideeën, tips en gedachten uit te wisselen. Deze openbare groep wordt beheerd door Har Noordhuis die tevens controle uitvoert op hetgeen geschreven wordt in de groep. Klik hier voor de facebook link.

Holandeses en España (2.150+ leden)

Deze groep met een Spaanse naam is speciaal bedoelt voor de Nederlanders die in Spanje wonen en met elkaar in contact willen komen, of zoals de beschrijving aangeeft “Un grupo para holandeses que viven en España”. Deze groep is de laatste tijd behoorlijk in ledenaantallen gegroeid wat wel weer aangeeft dat er ook veel Nederlanders in Spanje wonen. Klik hier voor de Facebook link.

Pensionistas die wonen in Spanje (45+ leden)

Een relatief nieuwe groep is die van Pensionistas die in Spanje wonen, oftewel gepensioneerde Nederlanders en Belgen die van Spanje hun tweede thuisland hebben gemaakt. In deze groep kunnen zij vragen stellen waarbij andere leden ongetwijfeld de antwoorden weten te geven. Klik hier voor de Facebook link.

Costa Blanca groep (1.740+ leden)

Zoals de naam al aangeeft gaat het in deze groep hoofdzakelijk om Nederlanders en Belgen die aan de Costa Blanca wonen of daar vaak op vakantie komen. Het is in dit geval een besloten groep dus om lid te worden moet je lidmaatschap eerst goedgekeurd worden door de moderator/beheerder. Klik hier voor de Facebook link.

Nederlanders&Vlamingen in Spanje – Malaga stad en provincie (1.474+ leden)

Deze groep is in principe speciaal bestemd voor die Nederlanders en Belgen die woonachtig zijn in de provincie of stad Málaga, in Andalusië. De gastvrouw van deze groep is Monique Zondag die al sinds 1985 aan de Costa del Sol woont. Klik hier voor de Facebook link.

Nederlanders&Vlamingen in Spanje-Nerja e.o. (670+ leden)

Het draait in deze facebook groep allemaal om die Nederlanders en Vlamingen die in de stad Nerja of in de buurt daarvan wonen. Er zijn inmiddels al meer dan 650 leden die in dit deel van de Costa del Sol woonachtig zijn en dus regelmatig contact hebben met andere facebook vrienden. Klik hier voor de facebook link.

Barcelona e.o. voor Nederlandstaligen (320+ leden)

Nederlanders en Belgen die in Barcelona wonen kunnen via deze openbare groep in contact komen met andere landgenoten die woonachtig zijn in de Catalaanse hoofdstad. Uiteraard zijn er ook leden die wellicht niet in Barcelona wonen maar deze stad wel een warm hart toedragen. Klik hier voor de Facebook link.

Nederlanders in Tarragona (42+ leden)

Dit is zeker niet de drukste en wat ledenaantallen de grootste groep maar ze zijn ook pas net begonnen. Speciaal voor die Nederlanders die in de provincie Tarragona wonen. Dat geldt dus ook voor diegene woonachtig in de populaire badplaatsen zoals La Pineda, Salou en Cambrils. Klik hier voor de Facebook link.

Nederlanders en Vlamingen in Madrid (1.020+ leden)

Madrid is wellicht niet de meest toeristische stad bij de vele miljoenen strand en zonzoekers maar er zijn in de Spaanse hoofdstad wel veel Nederlanders en Belgen die daar wonen en werken. Speciaal voor hen bestaat deze groep waarbij men in contact met elkaar kan komen en informatie kan uitwisselen over de stad en omgeving van Madrid. Klik hier voor de Facebook groep.

Nederlanders&Vlamingen-Canarische Eilanden (190+ leden)

Mocht je als Nederlander of Belg op een van de Canarische Eilanden wonen of daar heel vaak komen voor de vakantie, dan is deze Facebook groep wellicht een aanrader. De verzamelplaats voor alle informatie over de Canarische Eilanden waarbij inwoners van de eilanden tips kunnen geven of waar je terecht kunt voor vragen. Klik hier voor de Facebook link.

Klussen voor/door Nederlandstaligen in Spanje (190+ leden)

Dit is een heel makkelijke groep als je een Nederlandstalig iemand nodig hebt om een klusje of verbouwing te doen, wel zo makkelijk als je in je eigen taal bij hen terecht kunt en alles kunt uitleggen zonder taalbarrières. Klussers kunnen zich hier ook aanmelden en zichzelf aanbieden aan de Nederlandstaligen in heel Spanje. Klik hier voor de facebook link.

Vraag&aanbod voor Nederlandstaligen in Spanje (350+ leden)

In deze groep is het mogelijk iets te koop aan te bieden of als je iets specifieks zoekt dat hier te plaatsen. Het kan dus vergeleken worden met een soort van marktplaats maar dan op Facebook waarbij je direct contact kunt maken met de verkoper of koper. Klik hier voor de Facebook link.

Er zijn nog veeeeeeeel meer Facebook groepen maar we kunnen ze echt niet allemaal hier opnoemen. Schiet jou nog een Facebook groep te binnen, meldt dit dan als opmerking onder dit Facebook bericht en misschien zetten we die groep dan wel in de lijst erbij- (Remco Stoffer)

Artikel aangepast op: zondag 17/07/16 om 12:45 uur

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. hallo,
    ik zou graag in contact komen met mensen die in spanje wonen en werken. wij zijn van plan om binnen 5 jaar naar spanje te emigreren. dus hoe meer informatie ik kan inwinnen over het land en zijn gewoontes, hoe beter.
    We zouden in het begin van spanje willen wonen.
    alvast bedankt voor de reacties

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken