skip to Main Content
Luchtverkeer in Spanje krijgt te maken met diverse stakingen deze zomer
123rf

Luchtverkeer in Spanje krijgt te maken met diverse stakingen deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Stakingen vliegvelden in Spanje deze zomer

123rf

MADRID – Als de voorspellingen kloppen krijgen de vliegtuigpassagiers in Spanje deze zomer te maken met diverse stakingen bij luchtvaartmaatschappijen en/of op vliegvelden. We hebben het dan over stakingen bij o.a. Ryanair, Iberia en Aena. Het merendeel van de geplande stakingen moeten eind juli en begin augustus plaats gaan vinden, wanneer de vliegvelden en luchtvaartmaatschappijen het juist het drukst hebben.

Het luchtverkeer in Spanje zal naar alle waarschijnlijkheid te maken gaan krijgen met veel problemen vanwege geplande stakingen. Sommige van deze stakingen hebben te maken met het vliegveld van Barcelona, andere op alle vliegvelden in Spanje en dan is er nog de staking van Ryanair die alleen betrekking heeft op bepaalde landen, waaronder Spanje en België.

Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje, België, Italië en Portugal heeft besloten op woensdag 25 en donderdag 26 juli te gaan staken. Er is in Spanje, Portugal en België sprake van een 48-uurs staking op beide dagen terwijl het cabinepersoneel in Italië alleen op woensdag 25 juli een 24-uurs staking zal houden. Er zullen tienduizenden passagiers waarschijnlijk de dupe zijn van deze stakingen. Lees hier meer informatie.

Iberia

Het grondpersoneel van het Spaanse Iberia gaat op vrijdag 27 en zaterdag 28 juli en daarna op vrijdag 3 en zaterdag 4 augustus staken. We hebben het dan alleen over het vliegveld van Barcelona-El Prat, de luchthaven die veel gebruikt wordt door de toeristen die naar de Costa Brava, Costa Dorada, Costa Barcelona en uiteraard de stad Barcelona gaan. In dit geval gaat het alleen om het grondpersoneel van Iberia zoals de kofferafhandeling, inchecken, onderhoud etc. Lees hier meer informatie.

Aena

Er is een massieve staking aangekondigd op alle vliegvelden (49) van het Aena netwerk. Aena is de vliegveldbeheerder van praktisch alle vliegvelden in Spanje en als de staking doorgaat kunnen 60.000 mensen het werk neerleggen in heel Spanje. Die staking moet dan gaan plaatsvinden op zondag 29 juli en zal dus invloed hebben om alle vliegvelden van Spanje. Het kan zijn dat er meer stakingsdagen bij gaan komen aangezien de vakbonden op dit moment nog onderhandelen met vertegenwoordigers van Aena.

Ibiza

Degene die deze zomer naar Ibiza vliegen moeten ook rekening gaan houden met stakingen van het beveiligingspersoneel op het vliegveld van het party-eiland. De vakbonden hebben stakingen aangekondigd vanaf 20 juli waarbij de kans groot is dat er lange wachtrijen zullen zijn bij de security check op het vliegveld van Ibiza. Vanaf 20 juli wil men diverse stakingen gaan houden maar exacte data zijn nog niet bekend.

Frankrijk

Er wordt ondertussen door de vliegtuigmaatschappijen ook met angstige ogen gekeken naar Frankrijk aangezien er de laatste maanden non-stop stakingen van luchtverkeersleiders plaats hebben gevonden waardoor het Europese vliegverkeer naar en vanuit Spanje flink te lijden heeft gehad. De afgelopen maanden zijn er al minstens 300.000 passagiers die te maken hebben gehad met de Franse stakingen in het luchtverkeer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Dit jaar 2x gevolgen heen en weer naar Nederland. 2x de dupe geweest van die k*t Fransen. Alles onder de grens met België zit vol egoïsme of is vol van zichzelf. Vul zelf maar in welk land bij welke eigenschap

 2. Wat ik me nu afvraag is of die mannen weten dat ze een groot deel van de economie van ons mooie land hiermee naar de afgrond kunnen brengen.
  Tevens worden mensen van vlees en bloed met deze acties enorm gedupeerd.
  Hun zuurverdiende vakantie naar de hel of veel te laat weer op hun werk verschijnen.
  Ik hoop voor de stakers dat ze zelf ook eens voor zo’n rot actie komen te staan en de gevolgen zelf mogen ondervinden.
  Maar ach, het zijn m.i. heel onnozele gasten, die geen benul hebben van hoe, wie, wat en hoe.
  Succes ermee.

  1. Jan, in jouw kommentaar zit een grote kern van waarheid, maar vergeet niet dat de stakingen door die vakbonden worden georganiseerd met catastrofale gevolgen voor miljoenen mensen. Dat is laf van die vakbonden, ik haat dat soort machtvertoningen.
   Aan de andere kant zijn de direkties van Aena naar mijn mening even schuldig. Zij kunnen zoiets voorkomen door meer personeel in te zetten, en wellicht betere salarissen te betalen. Tenslotte betalen de passagiers en vliegmaatschappijen hun gelden aan Aena. 3 weken geleden stortte er een Aena medewerkster in Barcelona AirPort zowat op de vloer om dat ze al meer dan 10 uur op de been was. Dat is te wijten aan wanbeleid van een stel onbenullige managers van Aena en dan krijg je een ketting-effekt van die vakbonden.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken