skip to Main Content
Staking van personeel bij Amazon Madrid op de kortingsdag Prime Day
foto staking in maart

Staking van personeel bij Amazon Madrid op de kortingsdag Prime Day

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Staking van personeel bij Amazon Madrid op Prime Day

foto staking in maart

MADRID – Het personeel van het Amerikaanse online warenhuis Amazon heeft opnieuw het werk neergelegd uit onvrede vanwege het personeelsbeleid van Amazon España. Er zijn ongeveer 2.000 medewerkers bij het distributiecentrum in Fernando de Henares nabij Madrid die het werk gedurende 72 gaan neerleggen.

De staking van de 1.100 vaste en ongeveer 900 part time medewerkers komt voor Amazon als ongelegen vanwege het feit dat precies op maandag 16 juli gedurende anderhalve dag het online warenhuis haar jaarlijkse Prime Day kortingsdag heeft, een van de drukste dagen voor Amazon.

Het is voor het personeel van het distributiecentrum in de regio Madrid alweer de tweede staking van dit jaar nadat ze eerder dit jaar in maart ook al het werk neerlegden. Na die staking werd er door Amazon een salarisverhoging en betere werkomstandigheden aangekondigd maar blijkbaar is dat nog niet gebeurd want er wordt opnieuw gestaakt.

Bestellingen

Volgens een woordvoerder van de vakbond zullen tienduizenden klanten van Amazon hun bestelde producten niet op tijd geleverd krijgen. Dat geldt dan waarschijnlijk alleen voor de regio Madrid want in de andere distributiecentra in Spanje wordt niet gestaakt. De kans is dan ook groot dat bestellingen worden omgeleid naar deze andere centra in o.a. Barcelona, Valencia en Sevilla.

Prime Day

Op maandag 16 juli is het Amazon Prime Day, de grote kortingsdag bij het online warenhuis waarbij miljoenen producten met kortingen worden aangeboden. Die kortingsdag exclusief voor betalende Prime leden van Amazon begint op maandag 16 juli en eindigt op dinsdag 17 juli middernacht, anderhalve dag dus.

In 2017 wist Amazon op de Prime Day wereldwijd een recordomzet te maken en verwacht wordt dat dit ook dit jaar weer zal gaan gebeuren. De cijfers over de verkopen in Spanje zijn weliswaar niet bekend gemaakt maar aangezien er steeds meer Amazon Prime klanten bijkomen is de kans groot dat ook in Spanje een nieuw record aan omzet gevestigd zal worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken