menu: rubrieken, zoeken & meer

Camping in Baskenland gesloten vanwege kleine corona-uitbraak

Camping in Baskenland gesloten vanwege kleine corona-uitbraak
Beeld: La Sexta

Camping in Baskenland gesloten vanwege kleine corona-uitbraak

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SAN SEBASTIAN – Op een camping in de gemeente Zarautz in de provincie Gipuzkoa in het Baskenland hebben de autoriteiten een camping met 250 aanwezige gasten gesloten vanwege een kleine corona-uitbraak. Het gaat om camping Talai Mendi waar van de 250 aanwezige mensen slechts 2 positief op COVID-19 geteste personen werden aangetroffen. 

Na deze ontdekking heeft de regionale gezondheidsdienst besloten om deze af te sluiten en voorkomt de politie dat mensen de camping zomaar verlaten of binnenkomen. Alle 250 aanwezige gasten en het personeel moeten een PCR-test ondergaan om te achterhalen of er meer besmette personen zijn.

De aanwezige gasten , over het algemeen jongeren, zijn niet verplicht op de camping in quarantaine te blijven wanneer ze een PCR-test hebben gehad en negatief op COVID-19 zijn getest. Deze personen mogen dan naar huis terugkeren en de camping verlaten. Maar als personen positief getest worden gelden andere protocollen.

Wat op deze camping in Zarautz in País Vasco gebeurt is iets wat ook op andere campings of in hotels zou kunnen gebeuren in heel Spanje. Mochten daar eventueel besmettingen plaatsvinden dan zouden de autoriteiten beslissingen kunnen nemen die te vergelijken zijn met die in het Baskenland.