Camping in Baskenland gesloten vanwege kleine corona-uitbraak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Camping in Baskenland gesloten vanwege kleine corona-uitbraak
Beeld: La Sexta

SAN SEBASTIAN – Op een camping in de gemeente Zarautz in de provincie Gipuzkoa in het Baskenland hebben de autoriteiten een camping met 250 aanwezige gasten gesloten vanwege een kleine corona-uitbraak. Het gaat om camping Talai Mendi waar van de 250 aanwezige mensen slechts 2 positief op COVID-19 geteste personen werden aangetroffen. 

Na deze ontdekking heeft de regionale gezondheidsdienst besloten om deze af te sluiten en voorkomt de politie dat mensen de camping zomaar verlaten of binnenkomen. Alle 250 aanwezige gasten en het personeel moeten een PCR-test ondergaan om te achterhalen of er meer besmette personen zijn.

De aanwezige gasten, over het algemeen jongeren, zijn niet verplicht op de camping in quarantaine te blijven wanneer ze een PCR-test hebben gehad en negatief op COVID-19 zijn getest. Deze personen mogen dan naar huis terugkeren en de camping verlaten. Maar als personen positief getest worden gelden andere protocollen.

Wat op deze camping in Zarautz in País Vasco gebeurt is iets wat ook op andere campings of in hotels zou kunnen gebeuren in heel Spanje. Mochten daar eventueel besmettingen plaatsvinden dan zouden de autoriteiten beslissingen kunnen nemen die te vergelijken zijn met die in het Baskenland.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.