menu: rubrieken, zoeken & meer

Diverse uitgaansgebieden Mallorca gesloten vanwege onverantwoord gedrag toeristen

Diverse uitgaansgebieden Mallorca gesloten vanwege onverantwoord gedrag toeristen
Beeld: Antena3

Diverse uitgaansgebieden Mallorca gesloten vanwege onverantwoord gedrag toeristen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regionale regering van de Balearen eilanden heeft drie bij Duitse en Britse toeristen populaire uitgaansstraten gesloten. Alle bars, discotheken, restaurants en andere horecagelegenheden in deze straten mogen niet meer open voor een bepaalde tijd vanwege het onverantwoorde gedrag van de toeristen die zonder enige vorm van mondkapjes en sociale zekerheid van hun vakantie genieten.

Zoals bekend zijn mondkapjes altijd verplicht op de Balearen eilanden en dient men altijd de social distance van tenminste anderhalve meter aan te houden. Maar dat zijn corona-maatregelen waar met name jonge toeristen niet aan willen geloven tijdens een feestvakantie op de Balearen eilanden.

Recent werden diverse video’s op social media gedeeld en deze wisten zoals zo vaak een weg te vinden naar de televisie journaals en online kranten in Spanje en daarbuiten. Op die video’s is te zien hoe met name Britse en Duitse vakantiegangers zonder pardon en zonder enige vorm van corona-bescherming dronken en al van hun verblijf op Mallorca genieten.

Dat was voor de regionale regering van de Balearen onacceptabel en dus werden er maatregelen getroffen. Alle bars, restaurants en horecagelegenheden in de straten calle Miquel Pellisa en calle Pare Bartomeu Salvà (El Arenal) en de calle Punta Ballena (Magaluf) zijn gesloten. Er is op straat veel politie te zien om ervoor te zorgen dat de lokalen gesloten zijn en blijven.

Dit zorgt uiteraard voor veel onvrede bij de eigenaren en personeel van deze lokalen en bij de reeds aanwezige buitenlandse met name jonge Britse en Duitse toeristen die nu plots niet meer kunnen gaan stappen.

De regioregering van de Balearen heeft ook besloten dat grote (vaak plastic) glazen/bekers van meer dan een halve liter en de grote en meestal lange rietjes niet meer gebruikt mogen worden. Deze vorm van drinken wordt vaak door meerdere personen gedeeld en in de tijden van de post-corona-crisis is dat natuurlijk ondenkbaar.