Diverse uitgaansgebieden Mallorca gesloten vanwege onverantwoord gedrag toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Diverse uitgaansgebieden Mallorca gesloten vanwege onverantwoord gedrag toeristen
Beeld: Antena3

PALMA – De regionale regering van de Balearen eilanden heeft drie bij Duitse en Britse toeristen populaire uitgaansstraten gesloten. Alle bars, discotheken, restaurants en andere horecagelegenheden in deze straten mogen niet meer open voor een bepaalde tijd vanwege het onverantwoorde gedrag van de toeristen die zonder enige vorm van mondkapjes en sociale zekerheid van hun vakantie genieten.

Zoals bekend zijn mondkapjes altijd verplicht op de Balearen eilanden en dient men altijd de social distance van tenminste anderhalve meter aan te houden. Maar dat zijn corona-maatregelen waar met name jonge toeristen niet aan willen geloven tijdens een feestvakantie op de Balearen eilanden.

Recent werden diverse video’s op social media gedeeld en deze wisten zoals zo vaak een weg te vinden naar de televisie journaals en online kranten in Spanje en daarbuiten. Op die video’s is te zien hoe met name Britse en Duitse vakantiegangers zonder pardon en zonder enige vorm van corona-bescherming dronken en al van hun verblijf op Mallorca genieten.

Dat was voor de regionale regering van de Balearen onacceptabel en dus werden er maatregelen getroffen. Alle bars, restaurants en horecagelegenheden in de straten calle Miquel Pellisa en calle Pare Bartomeu Salvà (El Arenal) en de calle Punta Ballena (Magaluf) zijn gesloten. Er is op straat veel politie te zien om ervoor te zorgen dat de lokalen gesloten zijn en blijven.

Dit zorgt uiteraard voor veel onvrede bij de eigenaren en personeel van deze lokalen en bij de reeds aanwezige buitenlandse met name jonge Britse en Duitse toeristen die nu plots niet meer kunnen gaan stappen.

De regioregering van de Balearen heeft ook besloten dat grote (vaak plastic) glazen/bekers van meer dan een halve liter en de grote en meestal lange rietjes niet meer gebruikt mogen worden. Deze vorm van drinken wordt vaak door meerdere personen gedeeld en in de tijden van de post-corona-crisis is dat natuurlijk ondenkbaar.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.